Gebruikersinstellingen voor Inkoop

Met behulp van de tabbladen in de Gebruikersinstellingen kunt u de functionaliteiten en het aanzien bepalen van de vensters in de Inkoopmodule. Op deze manier kunt u de inkoopmodule geheel naar wens aanpassen. Deze gebruikersinstellingen gelden alleen voor u als gebruiker en hebben geen invloed op de instellingen van andere gebruikers.

Standaardinstelling

De instellingen voor de contactpersonen kunnen worden aangepast voor zowel eenvoudig als geavanceerd gebruik. De standaardinstelling laat u kiezen tussen voorgedefinieerde instellingen voor de module.

Eenvoudig: Vereenvoudigt het venster en geeft alleen de verplichte velden weer.

Standaard: Geeft de standaardwaarden en -functionaliteiten weer.

Uitgebreid: Geeft meer velden en functionaliteiten weer.

Klik op het gewenste alternatief. U kunt in de volgende tabbladen zien welke velden en functionaliteiten toegankelijk worden. Wilt u het venster zelf aanpassen, kunt u dat in de overige tabbladen doen.

Inkoop

Hier kunt u aangeven welke kolommen op de inkoopkaart zichtbaar zullen zijn. Wij raden u aan om de kolommen die u niet gebruikt, niet te selecteren. Indien u op een van de knoppen op het tabblad Standaardinstelling klikt, dan zal de inhoud hier vergelijkbaar zijn veranderd.

Functionaliteit

Instellingen voor het vereenvoudigen van de registratie van artikelregels: Hier kunt u het systeem zo instellen dat u een keuze maakt voor toetsen waarmee u automatisch verder gaat naar de kolom Besteld aantal bij de registratie van artikelregels. Op deze manier kunt u zo efficiënt mogelijk werken. U kunt tevens aangeven dat er een nieuwe regel moet worden aangemaakt wanneer u [ENTER] toetst bij Besteld aantal.

Instellingen artikellijst voor de module inkoop: Wanneer u de artikellijst opent vanuit de artikelmodule, kunt u daar kiezen om alleen die artikelen weer te geven die aan een bepaalde leverancier gekoppeld zijn. Dit kan de registratie van artikelen vereenvoudigen.

Instellingen voor artikelontvangst: Wanneer u artikelontvangst registreert kan het gewenst zijn om artikelregels op een bepaalde manier te sorteren. In de afrollijst hier kiest u of de sortering dezelfde volgorde heeft als op inkoop, of dat deze gesorteerd wordt naar het aantal dat nog ontvangen zal worden, of naar verwachte leverdatum.

Meer informatie:

Artikellijst

Artikelontvangst registreren

Bedrijfsinstellingen voor Inkoop

Over de inkoopmodule