Inkoop, niet ontvangen

In Magazijn, onder Inkoop, niet ontvangen vindt u alle inkopen uit de inkoopmodule die de status Besteld hebben, en waarvan de artikelen nog niet zijn ontvangen. Door één van de inkooporders in het bovenste gedeelte van het overzicht te selecteren, worden de bijhorende orderregels in het onderste gedeelte van het venster weergegeven.

Zodra de artikelen worden geleverd, kunt u de ontvangst in dit venster registreren. De artikelontvangst kan eventueel ook in de inkoopmodule worden geregistreerd.

U kunt aangeven of u alleen inkopen wenst te zien die een geplande leverdatum in de toekomst hebben, door de optie Inkopen met verwachte leverdatum in de toekomst te selecteren. Dit is gekoppeld aan het veld Geplande leverdatum in de inkoopmodule. Indien deze optie niet is geselecteerd, worden alleen de inkopen met leverdatum tot en met vandaag weergegeven.

Zo registreert u de artikelontvangst van een inkooporder:

1. Selecteer de gewenste inkoop en klik op Artikelontvangst.
  2. Registreer het aantal ontvangen artikelen in de kolom Ontvangen. Meer informatie vindt u in Artikelontvangst registreren.
  3. Klik op Artikelontvangst registreren.

U hebt nu de artikelontvangst geregistreerd.

Door op de pijl rechts van de knop Activiteiten aanmaken te klikken, kunt u een gedetailleerde activiteit aanmaken. U bepaalt zelf de inhoud en in welke modules de activiteit moet worden weergegeven.

Meer informatie:

Inkoopregister

Artikelontvangst registreren

Over de magazijnmodule

Activiteitssjablonen