Voorraad tussen varianten overbrengen

U kunt de voorraad van een variant naar een andere variant overbrengen. Om dit te kunnen doen, moet u bij Instellingen voor varianten op het tabblad Variant in het Artikelregister hebben aangegeven dat het voorraadniveau per variant verschillend kan zijn.

Zo brengt u de voorraad van varianten over:

1. Ga naar Beheer - Magazijn - Magazijn - Voorraad.
  2. Selecteer de variant waarvan u de voorraad wilt overbrengen.
  3. Klik op Varianttransfer (naar andere variant overbrengen).

4. Bij Aantal uit voorraad voert u het aantal van de variant in dat uit de voorraad gehaald moet worden.
  5. Bij Aantal in voorraad voert u het aantal van de variant in dat in de voorraad moet worden behouden. Dit zal normaal gesproken hetzelfde aantal zijn als uit de voorraad gehaald wordt, maar kan afwijken indien de varianten uit verschillende eenheden bestaan.
  6. Voer de artikelcode in of blader naar de artikelcode van de variant waarnaar u wilt overbrengen.
  7. Kies naar welk magazijn u de voorraad wilt overbrengen. Indien het magazijn waarnaar u de varianten wilt overbrengen niet aan het artikel gekoppeld is, wordt u gevraagd of u een koppeling wilt aanmaken.
  8. Kies naar welke locatie u de varianten wilt overbrengen. Deze keuze wordt uitsluitend weergegeven indien u bij de bedrijfsinstellingen de optie Het bedrijf slaat hetzelfde artikel op in dezelfde voorraad op verschillende locaties hebt geselecteerd.
  9. Klik OK.

De voorraad wordt overgebracht naar de nieuwe variant.

Meer informatie:

Instellingen voor varianten

Artikelregister

Over de magazijnmodule

Bedrijfsinstellingen voor Artikel