Inventarisatie uitvoeren

Een inventarisatie corrigeert het aantal in voorraad.

Zo voert u een inventarisatie uit:

1. Open het inventarisatievenster via Beheer - Magazijn - Inventarisatie.
  2. Selecteer het magazijn waarvoor u een inventarisatie wilt uitvoeren uit de afrollijst bovenaan.
  3. Vul de artikelcode in waarvoor u de inventarisatie wilt doen en klik op Enter.

Wanneer u een streepjescode-scanner hebt, kunt u de streepjescode inlezen. U komt dan direct in het venster Getelde voorraad. De streepjescode vindt u in het veld EAN-code in het artikelregister.

U kunt eventueel bij Filterinstellingen aangeven welke artikelen zichtbaar zijn in het overzicht, zodat u snel het juiste artikel kan vinden. U kunt ook op de kolomtitel klikken om de artikellijst per kolom te sorteren.

Het is tevens mogelijk de voorraad per artikel direct in het overzicht te wijzigen. Gebruik de pijlknop op het toetsenbord om naar het volgende artikel in de lijst te gaan.
  4. Registreer de nieuwe voorraad in de kolom Getelde voorraad voor elk artikel waarvan de voorraad gewijzigd dient te worden, en druk op Enter.
  5. Klik op Afdrukken om de inventarisatie, die de telling weergeeft, af te drukken.
  6. Klik OK.
    U krijgt de vraag of de inventarisatie dient te worden uitgevoerd. Klik Ja om de voorraad op basis van de Getelde voorraad bij te werken.
  7. U kunt de inventarisatielijst afdrukken.

De inventarisatie heeft nu het aantal in het magazijn gecorrigeerd.

U kunt nu een bijgewerkte Voorraadwaardelijst (transacties) uit de rapportmodule afdrukken om de aangepaste voorraadwaarde weer te geven. Houd er rekening mee dat de voorraadwaarde alleen wordt bijgewerkt indien u in de bedrijfsinstellingen voor artikel hebt aangegeven dat u de voorraadwaarde wenst te boeken. De voorraadwaarde zal worden bijgewerkt met de inkoopprijs uit de artikelkaart.

Meer informatie:

Inventarisatie

Over de magazijnmodule

Selectie