Velden bewerken

U kunt de velden in rapporten eenvoudig verplaatsen, kopiëren, vergroten of verwijderen. Op deze manier kunt u rapporten eenvoudig aan uw wens aanpassen.

Om een rapport te bewerken gaat u naar Beheer - Instellingen - Rapporten - Rapport-/Etiketeditor. Selecteer het rapport of etiket die u wenst aan te passen en klik Bewerken.

Zo wijzigt u de grootte van velden:

1. Klik op het veld dat u wilt vergroten. In het kader rond het veld ziet u zwarte vierkantjes, waaraan u kunt slepen.
  2. Klik en houd de muisknop ingedrukt op het betreffende vierkantje:
    Aan de zijkant van het kader
    : om het kader aan weerszijden te vergroten.
    In de hoek
    : om het kader in twee richtingen te vergroten.
  3. Sla de wijzigingen op via File - Save.

Het veld is nu groter.

Zo verwijdert u velden:

Voordat u velden verwijdert, is het verstandig om een overzicht te hebben van de verschillende velden in het rapport en hoe het rapport eruit dient te zien. Wij raden u aan om een afdruk van het rapport bij de hand te hebben voor u het rapport bewerkt.

1. Klik op het veld dat u wilt verwijderen.
  2. Klik op Delete op het toetsenbord.
  3. Sla de wijzigingen op via File - Save.

Het veld is verwijdert.

Tip! Indien u meerdere velden wilt verwijderen, kunt u dit op twee manieren doen: Houd de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt en klik met de linkermuisknop op alle velden die u wilt verwijderen of plaats de cursor in de nabijheid van, maar buiten de desbetreffende velden. Houd vervolgens de linker muisknop ingedrukt en sleep de cursor over de velden die geselecteerd moeten worden.

Zo kopieert u velden:

1. Klik met de rechtermuisknop op het veld dat u wenst te kopiëren.
  2. Kies Copy.
  3. Klik met de rechter muisknop op de plaats waar u het veld wilt invoegen.
  4. Selecteer Paste.
  5. Sla de wijzigingen op via File - Save.

Het veld is nu gekopieerd en ingevoegd op de aangegeven plaats.

Zo verplaatst u velden:

In de rapporteditor kunt u velden verplaatsen door deze te selecteren en met behulp van de muis naar de nieuwe locatie te slepen, of u kunt een veld selecteren en vervolgens de pijltoetsen op het toetsenbord gebruiken om deze te verplaatsen. De eerste methode is aan te raden indien u een omvattende aanpassing wenst te doen, zoals het verplaatsen van het logo van het midden, naar de bovenzijde van het rapport. De tweede methode past het beste indien u slecht een kleine aanpassing wenst te doen. Een voorbeeld hiervan is wanneer alle velden op een factuur 1 cm te hoog op de pagina worden afgedrukt. U kunt dan alle velden selecteren (met behulp van de Shift-toets) en deze 1 cm omlaag te schuiven.

1. Klik op het veld dat u wilt verplaatsen.
  2. Verplaats de geselecteerde velden naar de gewenste positie door ze met de cursor te slepen of door de pijltoetsen op het toetsenbord te gebruiken.
  3. Sla de wijzigingen op via File - Save.

De velden zijn nu naar de gewenste positie verplaatst.

Meer informatie:

Een rapport bewerken

Etiketten bewerken

Logo in rapporten opnemen

Rapport aanpassen zodat de velden correct overeenstemmen op formulieren

Rapportbestanden importeren