Offerte, tabblad: Artikelregels

Op het tabblad Artikelregels kiest u de artikelen die in de offerte moeten worden opgenomen. Het tabblad is geïntegreerd met het artikelregister. Hierdoor worden alle artikelgegevens automatisch vanaf de artikelkaart gehaald.

Tip! Klik op [ENTER] of [TAB] op het toetsenbord om de cursor van kolom naar kolom te verplaatsen.

Nieuw: Klik op deze knop om een nieuwe artikelregel in te voeren. U kunt ook op [+] op uw toetsenbord klikken om dit te doen. Voer de artikelcode in de kolom Artikelcode in. Het betreffende artikel wordt met alle informatie uit de artikelkaart worden geregistreerd. Indien u informatie zoals prijs, korting of btw wenst te wijzigen, kunt u dit doen in de betreffende kolom op de artikelregel.

Let op! De wijzigingen die u uitvoert op het tabblad Artikelregels hebben geen effect op de artikelinformatie die u in de artikelkaart heeft geregistreerd.

Artikellijst weergeven: Klik op deze knop om een lijst van alle artikelen die u in het artikelregister heeft aangemaakt weer te geven. Gebruik het filter in de artikellijst om een beter overzicht van de inhoud van de lijst te zien. Selecteer het gewenste artikel en klik op Invoegen.

Artikelregel invoegen: Klik op deze knop wanneer u een artikelregel tussen bestaande artikelregels wenst in te voegen. Er wordt een nieuwe artikelregel boven de geselecteerde regel ingevoerd.

Subtotaal weergeven: Klik op deze knop om een subtotaal toe te voegen. Dit is met name van belang voor orders met meerdere artikelen omdat het u in staat stelt om de artikelen in groepen te plaatsen en subtotalen per groep aan te maken. Dit doet u door de laatste artikel die in het subtotaal moet worden meegenomen te selecteren en op deze knop te klikken. Alle bovenstaande regels worden dan automatisch gegroepeerd in een deelsom (eerdere deelsommen worden niet meegenomen) en de som van de groep wordt onder de artikellijst weergegeven.
Deelsommen worden tevens op verkooprapporten (bijv. facturen) weergegeven.

Subtotaal verwijderen: U kunt een subtotaal verwijderen door op de knop Subtotaal verwijderen te klikken.

Artikelen naar boven verplaatsen: Klik deze knop om de artikelregel één positie omhoog te verplaatsen. Indien de knop Subtotaal weergeven is geactiveerd, wordt het subtotaal bijgesteld.

Artikelen naar beneden verplaatsen: Klik deze knop om de artikelregel één positie omlaag te verplaatsen. Indien de knop Subtotaal weergeven is geactiveerd, wordt het subtotaal bijgesteld.

Omschrijving artikelregel bewerken: Klik op deze knop indien u een eigen tekst wenst in te voeren in de artikelregels. In het venster dat opent, kiest u de tekstcategorie uit de afrollijst linksbovenin. Zodra u een tekst heeft aangepast, wordt het veld Tekst orderregel op de werkbalk weergegeven om aan te geven dat de artikelregel een tekst bevat.

Verwijderen: Klik op deze knop om de geselecteerde artikelregel te verwijderen.

Regenereer orderregels: Klik op deze knop om enkele of alle waardes terug te zetten. In het venster dat opent kunt u kiezen of u alle artikelregels of alleen de geselecteerde regel wenst terug te zetten. Daarnaast kunt u de kolommen kiezen die moeten worden teruggezet naar de standaardwaarden die in de artikelkaart zijn geregistreerd. Het gaat hierbij om de velden: Eenheidsprijs, Kosten, Korting, Magazijn, Btw-verwerking en GB-rekening.

Ga naar artikelkaart: Klik op deze knop om de artikelkaart te openen.

Meer informatie:

Offerte aanmaken

Offerteregister

Offertemodule

Omschrijving van orderregel bewerken

Orderregels regenereren

Leveringswijzen

Order/factuurregister