Offertemodule

Offerte is een effectieve module om offertes aan te maken voor individuele klanten of om grotere offertes aan te maken zoals bij campagnes, die automatisch naar een selectie van uw klanten worden gestuurd. Indien offertes in verkoop resulteren, kunt u de offertes gemakkelijk naar de Order/Factuur-module overdragen en deze verder opvolgen met factureren en levering.

Enkele of repeterende offerte

U kunt een offerte aanmaken voor een relatie, een Repeterendeofferte aanmaken voor een relatie, of een enkele of repeterende offerte aanmaken voor een selectie van relaties (groepsofferte). Tevens kunt u een offertesjabloon aanmaken, welke standaard gebruikt kan worden voor het gemeenschappelijk versturen van offertes.

Flexibel afdrukken en offerte per e-mail

De offerte kunt u op drie verschillende formulieren afdrukken en kan verstuurd worden naar printer, e-mail, fax, Microsoft Office Word of een afdrukvoorbeeld op het scherm. Indien u een PDF-printer hebt geïnstalleerd, kan de offerte ook naar een bestand met PDF-formaat geschreven worden.

Activiteiten aanmaken

Door op de pijl rechts van de knop Activiteiten aanmaken te klikken kunt u gedetailleerde activiteiten aanmaken. U bepaalt zelf de inhoud en in welke modules de activiteitsjablonen toegankelijk zijn.

Geavanceerde offerte aanmaken met behulp van Microsoft Word

De offertes kunt u in Microsoft Word afdrukken en later bewerken door voor Geavanceerde offerte te kiezen. Deze mogelijkheid geeft u toegang tot de documenten die gekoppeld zijn aan een offerte. Dit geeft u gemakkelijk en snel beschikking over de documentenlijst, gekoppeld aan een specifieke offerte.

Offerte snel en gemakkelijk verwerken

Wanneer een offerte wordt geaccepteerd, kunt u deze eenvoudig verwerken. Het systeem maakt voor u een order aan, zodat u niet opnieuw alle informatie hoeft in te voeren. In de bedrijfsinstellingen kunt u kiezen om een PDF-kopie aan te maken van offertedocumenten, gekoppeld aan de aangemaakte order en die in de module order geopend kunnen worden.

Status

De offerte wordt overgebracht naar een onderregister, afhankelijk van de verdere behandeling. U kunt de verschillende onderregisters zien in de afrollijst Status rechtsbovenaan het venster. De keuzes in de afrollijst zijn Offerte geannuleerd, Gemiste verkoop, Offerte, Repeterende Offerte, Offertesjabloon en Groepsofferte.

Meer informatie vindt u in Afrollijst Status.

Integratie met andere modules

De module Offerte is zo geïntegreerd in andere modules zodat een offerte kan worden geselecteerd, aangemaakt of verwerkt als een natuurlijk deel van de werkzaamheden. U vindt tabbladen voor offerte in de modules Relatie, Contactpersoon, Project en Activiteit.

Instellingen voor offerte

Bij de gebruikersinstellingen voor offerte kiest u wat voor de gebruiker zichtbaar zal zijn in het venster. Hier kunt u ook een aantal keuzes maken om het registratieproces te vereenvoudigen. Repeterende offertes en groepsoffertes worden overgebracht naar een offerte met behulp van de wizard. In de gebruikersinstellingen, op het tabblad Offerte kunt u aangeven waarnaar u wordt verwezen zodra u klaar bent met een wizard. Dit maakt werk met routinehandelingen meer efficiënt.

In de bedrijfsinstellingen voor offerte/order/factuur worden de instellingen voor alle gebruikers gedefinieerd. Houd er rekening mee dat deze instellingen gelijk zijn voor Offerte, Order en Factuur.

Meer informatie:

Offerteregister

Gebruikersinstellingen voor Offerte

Bedrijfsinstellingen voor Offerte/order/factuur

Offerte aanmaken

Repeterende offerte

Individuele offerte vanuit een groepsofferte aanmaken

Offerte verwerken/order aanmaken

Offerte afdrukken

Documentenoverzicht

Over documenten

Offertesjabloon

Activiteitssjablonen