Offerte afdrukken

Afhankelijk van de wijze waarop u offertes aanmaakt (groepsoffertes, terugkerende offertes) kunnen deze individueel of als een selectie van alle, in de module aangemaakte, offertes worden afgedrukt.

De offerte kan naar printer, e-mail of fax worden verzonden, geopend worden in Microsoft Word of in het venster Afdrukvoorbeeld. Als u een PDF-printer geïnstalleerd hebt, kan de offerte worden omgezet in een bestand in PDF-opmaak.

Zo drukt u een offerte af:

1. Klik op Afdrukken (Ctrl + P) in de werkbalk om een offerte af te drukken.
  2. Geef aan of u een individuele Offerte of een Geavanceerde offerte wenst af te drukken.

3. Geef aan of u de Actieve offerte, of een Selectie offertes wilt afdrukken, en klik Volgende.
  4. Indien u voor Selectie hebt gekozen, geeft u de gewenste eigenschappen op voor de offertes die u wilt afdrukken en klik op Volgende.
  5. Kies welk medium u wilt gebruiken voor het afdrukken van de offertes en klik Voltooien.
  6. Indien u ervoor hebt gekozen de offerte naar Microsoft Office Word af te drukken, wordt een venster geopend waarin u een documentsjabloon voor de afdruk selecteert. Selecteer de gewenste sjabloon en klik OK.

U hebt de offerte(s) nu afgedrukt.

E-mail: Tot de mogelijkheden voor het afdrukken behoort ook het afdrukken naar e-mail. Het programma zal dan de afdruk automatisch converteren naar .pdf-opmaak en deze als bijlage aan de e-mail aan de ontvanger voegen.

Tip! In de bedrijfsinstellingen voor relatiebeheer en bij de relatie/contactpersoon kunt u aangeven welke methode gebruikt dient te worden om een Standaard e-mailadres te kiezen. Meer informatie vindt u in Bedrijfsinstellingen voor Relatiebeheer.

Microsoft Office Word: Wanneer u bij het afdrukken Microsoft Office Word selecteert, wordt een Word-document aangemaakt gebaseerd op een documentsjabloon voor offerte. U kunt nieuwe sjablonen aanmaken en bestaande sjablonen bewerken via Beheer - Document - Documentsjablonen, selecteer Offertesjabloon uit de afrollijst. Meer informatie vindt u Nieuwe documentsjablonen voor offerte aanmaken.

Meer informatie:

Offerte aanmaken

Offertemodule

Selectie

Venster documentsjablonen

Over documenten

Follow-up activiteiten aanmaken

Over e-mailen vanuit het programma