Offerte aanmaken

Wanneer u op de knop Nieuw klikt, opent een venster zich waar u kunt kiezen uit Offerte, Repeterende offerte en Offertesjabloon.

Indien u dit dialoogvenster niet meer wenst te gebruiken, kunt u onderaan in het venster deze optie selecteren. U kunt later in de plaats van het dialoogvenster te gebruiken, het offertetype kiezen met behulp van de kleine zwarte pijl naast de knop Nieuw. In de onderstaande omschrijving wordt deze laatste methode gebruikt.

Zo maakt u een offerte aan:

1. Ga naar Beheer - Order/Factuur - Offerte.
  2. Klik op de pijl naast de knop Nieuw en kies het offertetype, dat u wenst aan te maken.
    Na de keuze van het offertetype krijgt u een venster weergegeven met een overzicht van de relaties, die u als klant hebt geregistreerd. Standaard worden de actieve klanten getoond.
  3. Selecteer de naam van de Klant en klik op OK.
    Alle velden in het bovenste deel van het venster zullen automatisch worden ingevuld met die adressen, leverings- en betalingsvoorwaarden, die bij de relatie horen. U kunt al deze informatie overschrijven. Daarnaast kunt u specificeren aan welk project de offerte gekoppeld is en wie de daadwerkelijke referentie in uw eigen bedrijf is. Nu kunt u artikelinformatie op het tabblad Artikelregels in de onderste helft van het venster registreren.
  4. Klik op Artikellijst weergeven op het tabblad Artikelregels in de onderste helft van het venster om de artikellijst te openen en het artikel uit de lijst te kiezen dat toegevoegd moet worden aan de offerte. U kunt het aantal, de prijs, de korting en meer bewerken in de artikelkolommen.

U kunt ook op Nieuw op het tabblad Artikelreg in Artikelcode klikken. Herinnert u zich de artikelcode, dan kunt u deze rechtstreeks in het veld invullen.
    U kunt tevens op '+' op het toetsenbord klikken om een artikelregel toe te voegen en vervolgens typt u de artikelcode in de kolom els
  5. Herhaal de bovenstaande stap om meerdere artikelregels in te voegen.

Wanneer u alle artikelen hebt geregistreerd is de offerte klaar en kan deze verstuurd worden naar de klant.

U kunt het offertetype (status) wijzigen met behulp van de afrollijst rechtsbovenaan het venster. U ziet nu de offertes van dit type en u klikt op de knop Nieuw om een nieuwe offerte van dit type aan te maken. De offerte zal niet gekoppeld worden aan een relatie indien u een Offertesjabloon Groepsoffertehebt gekozen in de afrollijst. Het koppelen aan een relatie doet u in dit geval door de offerte over te brengen naar een. Diversen op het tabblad Frequentie kiest uit de afrollijst, dan kunt u herhaald offertes sturen naar een relatie zonder dat u steeds een nieuwe offerte hoeft aan te maken. U kunt kiezen hoe vaak u een offerte wil versturen met behulp van de knop Repeterende offerte een nadat de sjabloon is aangemaakt. Indien u

Tip! In de velden met keuzemogelijkheden uit het standaardregister kunt op de rechtermuisknop klikken. U krijgt dan de keuze Standaardregister wijzigen en u opent het standaardregister zodat u daar direct wijzigingen kunt aanbrengen of nieuwe alternatieven kunt invoegen. Bijvoorbeeld: In Offerte, op het tabblad Tekst. Klik met de rechtermuisknop in het veld naast Tekst selecteren en klik op Standaardregister wijzigen.

Meer informatie over de tabbladen op de offertekaart vindt u hieronder:

Artikelregels

Vracht

Tekst

Diversen

Meer informatie:

Offertemodule

Individuele offerte vanuit een groepsofferte aanmaken

Offertesjabloon

Repeterende offerte