Offerte, tabblad: Diversen

Op het tabblad Diversen kunt u bijvoorbeeld responstype, afronding en factoring voor deze offerte en eventuele order instellen.

Responstype: Met behulp van de afrollijst geeft u aan hoe uw contact met uw (potentiële) klant verloopt. U kunt met de rechtermuisknop op de afrollijst klikken en Standaardregister wijzigen kiezen om bestaande responstypes te wijzigen of nieuwe toe te voegen.

Afronding: Selecteer uit de afrollijst hoe de afronding plaats dient te vinden.

Formulier: Dit veld geeft weer welk formulier wordt gebruikt bij het afdrukken. Dit kan niet worden gewijzigd.

Afdeling: Selecteer uit de afrollijst de afdeling waaraan de offerte is verbonden. U kunt met de rechtermuisknop op de afrollijst klikken en Standaardregister wijzigen kiezen om bestaande afdelingen te wijzigen of nieuwe toe te voegen.

Btw: Selecteer hier de correcte btw-instelling voor de eventuele order.

Factoring: Geef aan of de vordering (bij een eventuele order) beschikbaar moet zijn voor factoring.

Automatische incasso: Wanneer u hier voor Verzenden kiest, zal de factuur automatisch worden geïncasseerd. Indien u in de relatiekaart hebt aangegeven dat de facturen automatisch geïncasseerd moeten worden, zal deze optie hier automatisch zijn geselecteerd. Meer informatie vindt u in Over automatische incasso.

Verwerking voltooid: Selecteer deze optie zodra u alle relevante informatie hebt geregistreerd en eventueel als de offerte is verzonden.

Gereed voor overdracht: Selecteer deze optie indien de offerte klaar is om overgedragen te worden naar een order. In de bedrijfsinstellingen voor order/factuur kunt u op het tabblad Algemeen de opties Een order kan niet worden afgedrukt voordat de status 'Verwerking voltooid' is en Niet verwerken zonder status 'Gereed v. overdracht' (offerte) of 'Gereed v. factureren' (order) selecteren. Indien dit is geselecteerd moet de optie Gereed voor overdracht geselecteerd zijn alvorens de offerte naar een order overgebracht kan worden.

Rapporten: Klik op deze knop om de taal voor de afdrukken te wijzigen en/of aan te geven hoe stuklijsten in rapporten moeten worden weergegeven.

Offertegegevens: Klik op deze knop om interne informatie over het verkoopproces te registreren.

Meer informatie:

Ordergegevens/Offertegegevens

Offerte aanmaken

Offerteregister

Offertemodule