Gebruikersinstellingen voor Offerte

Met behulp van de knop Gebruikersinstellingen in de werkbalk kunt u naar uw behoefte aanpassingen verrichten in het venster offerte. U komt tevens bij de gebruikersinstellingen via Beheer - Instellingen - Gebruiker - Module-instellingen - Offerte.

Tip! Er zijn ook bedrijfsinstellingen voor Offerte. Deze vindt u onder Bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur.

Standaardinstelling

De instellingen voor de offertes kunnen worden aangepast voor zowel eenvoudig als geavanceerd gebruik. De standaardinstelling laat u kiezen tussen voorgedefinieerde instellingen voor de module.

Eenvoudig: Vereenvoudigt het venster en geeft alleen de verplichte velden weer.

Standaard: Geeft de standaardwaarden en -functionaliteiten weer.

Uitgebreid: Geeft meer velden en functionaliteiten weer.

Klik op het gewenste alternatief. U kunt in de volgende tabbladen zien welke velden en functionaliteiten toegankelijk worden. Wilt u het venster zelf aanpassen, kunt u dat in de overige tabbladen doen.

Offerte

Hier kunt u aangeven wat en welke functionaliteiten in het hoofdvenster en als voettekst bij de offerte worden weergegeven. De functionaliteit Artikellijst bij nieuwe offerte zorgt ervoor dat het artikeloverzicht automatisch geopend wordt bij het aanmaken van een nieuwe offerte.

Groepsofferte, offertesjablonen en vaste offertes worden overgebracht naar afzonderlijke offertes met behulp van de verwerkingsknop in de werkbalk. Met behulp van de opties kunt u dit efficiënt doen, doordat u kunt aangeven waar de wizard u naartoe leidt na het afsluiten van de volgende acties:

Start wizard voor offerte naar order nadat wizard voor groepsofferte klaar is: De wizard om groepsoffertes over te brengen naar afzonderlijke offertes voor elke klant wordt gestart met de verwerkingsknop in de groepsofferte. Als u deze instelling selecteert, zal het systeem u automatisch naar de wizard leiden om orders aan te maken voor de afzonderlijke offertes wanneer het vorige proces voltooid is.

Start wizard voor offerte naar order nadat wizard voor repeterende offerte klaar is: Repeterende offertes worden overgebracht naar afzonderlijke offertes voor elke klant en/of naar dezelfde klant met verschillende intervallen via een wizard, die gestart wordt met de verwerkingsknop. Als u deze instelling selecteert, zal het systeem u direct naar de wizard leiden om offertes over te brengen naar orders wanneer het vorige proces voltooid is.

Start wizard voor groepsofferte naar offerte nadat wizard voor offertesjabloon klaar is: De wizard voor offertesjablonen kan groepsoffertes aanmaken. Als u deze instelling selecteert, wordt u na het aanmaken van groepsoffertes met offertesjablonen direct naar de wizard geleid die groepsoffertes overbrengt naar afzonderlijke offertes.

Hoofdtekst orders

Hier geeft u de kolommeninstellingen van de offertekaart en de gewenste voettekst aan.

Meer informatie:

Offertemodule

Offerte aanmaken

Offertesjabloon

Over gebruikersinstellingen

Bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur