Offerte verwerken/order aanmaken

Indien een gewone Offerte geaccepteerd wordt, wordt deze naar de Ordermodule overgedragen voor verdere behandeling. Houd er rekening mee dat de offerte dan niet langer zal bestaan in de Offertemodule. Het overbrengen gebeurt met behulp van een wizard.

Zo maakt u een order aan vanuit een offerte:

1. Ga naar Beheer - Order/Factuur - Offerte.
  2. Selecteer Offerte uit de afrollijst voor Status rechtsbovenaan de offertekaart en klik op de knop Offerte in de werkbalk. De wizard wordt geopend en zal u helpen met de overdracht.
  3. Selecteer eerst welke offerte u over wilt plaatsen, ofwel die offertes die op het moment Actief is in de orderkaart, Alle offertes of een Selectie. Indien u Selectie kiest, verschijnt er een venster waar u de criteria voor deze selectie opstelt.
  4. Klik op Volgende wanneer u de inhoud in het welkomstvenster gelezen hebt en het juiste alternatief geselecteerd hebt. Volg de aanwijzingen van de wizard.

De order wordt aangemaakt en u kunt deze terugvinden in Order/Factuur.

Tip! U kunt selecteren dat het systeem een PDF-kopie aanmaakt van de offerte zoals deze eruitziet bij het verwerken tot order. Dit doet u in de Bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur. De kopie is toegankelijk via de order en via de relatie.

Meer informatie:

Offerte aanmaken

Offertemodule

Bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur