Klantabonnementen

Een Klantabonnement is een afspraak/overeenkomst met een klant. Alle klanten die moeten worden gefactureerd op basis van een abonnement moeten aan het abonnement worden gekoppeld.

In het venster Klantabonnementen hebt u een volledig overzicht van alle klantabonnementen die zijn aangemaakt. In het klantabonnementregister kunt u naar een bepaald klantabonnement zoeken met behulp van het Klantnummer, of u kunt op de zoekknop naast het veld voor zoeken klikken om een klant uit de klantenlijst te selecteren.

Door gebruik te maken van de afrollijsten voor Abonnement en Status is het mogelijk om een selectie op te zetten en alleen klantabonnementen met een bepaalde status weer te geven. Indien u de sortering in het register wenst te wijzigen klikt u op de kolomtitel van de kolom waarop u wenst te sorteren.

Vanuit het venster Klantabonnementen kunt u nieuwe klantabonnementen instellen door een klant te combineren met een geregistreerd abonnementstype en kunt u bestaande klantabonnementen bewerken. U kunt einddata voor abonnementen invoeren/bewerken, klantabonnementen pauzeren of volledig stopzetten. Aan ieder klantabonnement kunnen een begin- en einddatum (als deze vaststaat) worden toegekend. Klantabonnementen kunnen ook handmatig worden stopgezet en gepauzeerd, als de klant tijdelijk geen leveringen/facturen wil ontvangen. Gestopte of gepauzeerde klantabonnementen kunnen te allen tijde weer gereactiveerd worden.

Als u klanten hebt aan wie voor meerdere abonnementen gefactureerd moet worden, moet u voor elk abonnement een apart klantabonnement aanmaken.

Met behulp van een speciale wizard kunt u eenvoudig orders aanmaken op basis van uw abonnementen. U start de wizard door op de knop Order/Factuur op de werkbalk van het abonnementsregister te klikken. In de wizard geeft u aan voor welke abonnementen orders moeten worden aangemaakt en of deze alleen voor een bepaalde klant moeten worden aangemaakt of voor alle klanten.

Als u op de knop Abonnement weergeven klikt, opent u een venster met alle gegevens over het abonnement. U kunt de informatie van hieruit echter niet bewerken. De knop geeft informatie weer voor gebruikers die meer willen weten over een abonnement, maar geen toegangsrechten hebben waarmee ze wijzigingen kunnen aanbrengen.

Door op de knop Afdrukken te klikken kunt u het rapport voor Toekomstige factuurabonnementen afdrukken.

Meer informatie:

Nieuw klantabonnement aanmaken

Wizard voor aanmaken van orders op basis van klantabonnement

Over abonnementsfacturering