Het abonnementsregister

Het abonnementsregister is een register van alle aangemaakte abonnementen. Met behulp van de afrollijst Status rechtsbovenaan het venster kunt u kiezen of u alleen actieve, alleen non-actieve, of alle abonnementen wenst weer te geven.

In het overzicht ziet u de naam van het abonnement, de status, frequentie, het frequentietype en wanneer de volgende verwerking plaatsvindt. Het verwerken van een abonnement houdt in dat er een verkooporder op basis van het abonnement wordt aangemaakt voor de klanten die aan het abonnement zijn gekoppeld.

In het abonnementsregister kunt u nieuwe abonnementen instellen, bestaande abonnementen bewerken en abonnementen non-actief maken door op de knop Verwijderen te klikken. Houd er rekening mee dat klantabonnementen die aan een non-actief abonnement zijn gekoppeld niet meer in het overzicht van klantabonnementen worden weergegeven en niet langer de basis vormen voor het aanmaken van orders.

Een abonnement is een sjabloon dat voor alle klanten die voor het abonnement worden gefactureerd identiek is. Dit houdt in dat meerdere klantabonnementen aan een abonnement kunnen worden gekoppeld. Een abonnement kan in diverse vormen bestaan, zoals een abonnement op een tijdschrift, krant, alarm of een huurovereenkomst of serviceovereenkomst. Maak een abonnement aan voor elk abonnement of regelmatige dienst die u aanbiedt en die de basis vormt voor facturen. U voegt de artikelen en/of diensten aan uw abonnement toe die moeten worden meegenomen op de abonnementsfactuur en u voert de instellingen in die moeten gelden voor de orders die voor het abonnement worden aangemaakt.

Met behulp van een speciale wizard kunt u eenvoudig orders aanmaken op basis van uw abonnementen. U start de wizard door op de knop Order/Factuur op de werkbalk van het abonnementsregister te klikken. In de wizard geeft u aan voor welke abonnementen orders moeten worden aangemaakt en of deze alleen voor een bepaalde klant moeten worden aangemaakt of voor alle klanten.

Als u op de knop Abonnement weergeven klikt, opent u een venster met alle gegevens over het abonnement. U kunt de informatie van hieruit echter niet bewerken. De knop geeft informatie weer voor gebruikers die meer willen weten over een abonnement, maar geen toegangsrechten hebben waarmee ze wijzigingen kunnen aanbrengen.

Door op de knop Afdrukken te klikken kunt u het rapport voor Toekomstige factuurabonnementen afdrukken.

Frequentie

Met de knop Frequentieregister gaat u rechtstreeks naar het standaardregister, waar u frequenties kunt aanmaken en beheren. Frequenties bepalen wanneer/hoe vaak verkooporders worden aangemaakt op basis van de klantabonnementen die aan het abonnement zijn gekoppeld. Er zijn twee soorten frequenties: "Aantal dagen interval" en "Vaste datum per maand". Als u kiest voor "Aantal dagen interval" kunt u om de x dagen na de laatste orderaanmaak orders genereren. Met "Vaste datum per maand" kunt u aangeven dat u orders wilt aanmaken op dag X om de Y maand(en), bijv. om de twee maanden op de 3e dag of op de 15e van elke maand.

Meer informatie:

Nieuw abonnement aanmaken

Over abonnementsfacturering

Wizard voor aanmaken van orders op basis van klantabonnement