Factuur aanmaken

Om een klant op rekening te laten kopen, moet u een klant kiezen wanneer u de verkoop invoert.

Zo maakt u een factuur aan:

1. Klik op Klanten om een klant te kiezen. U kunt door het klantenbestand bladeren door op de kolom Naam te klikken en vervolgens de klantnaam in het zoekveld in te typen.

2. Dubbelklik op de klant om deze voor de verkoop te kiezen.

3. Registreer de artikelen.

4. Klik op Betaling.

5. Kies Factuur. Deze keuze is niet zichtbaar indien er geen klant geselecteerd is.

6. Selecteer het Aantal dagen tot verval (betalingsvoorwaarde) en klik op OK.

De factuur kan vanuit het administratieve systeem worden afgedrukt nadat de Dagafsluiting is uitgevoerd of de Voorraad is bijgewerkt. De levering en facturering van de order moeten in Mamut Business Software worden verwerkt.

U kunt nieuwe klanten in Mamut Kassa invoeren.

Meer informatie:

Over verkopen

Nieuwe klant aanmaken