Nieuwe klant aanmaken

U kunt vanuit de kassa een nieuwe klant aanmaken. Deze wordt direct overgebracht naar het administratieve programma zodat u van daaruit kunt factureren.

Zo maakt u een nieuwe klant aan:

1. Klik op Klanten in het invoerscherm voor verkoop.

2. Kies Nieuwe klant.

3. Voer de informatie van de klant in. Het programma vereist minimaal de naam van de klant.

1. Kies OK.

De klant wordt opgeslagen en overgebracht naar het administratieve programma. Zodra de klant is overgebracht kunt u verkopen voor de klant registreren in Mamut Kassa.

Indien er geen verbinding is tussen het kassaprogramma en het administratieve programma, wordt u hierover geïnformeerd. De klant wordt tijdelijk opgeslagen, maar u kunt geen verkopen op de klant registreren voordat deze is overgebracht naar het administratieve programma.

Maakt u een nieuwe klant aan in het administratieve programma, dan wordt deze naar Mamut Kassa overgebracht wanneer u de functionaliteit Bijwerken artikelen en klanten hebt gebruikt. Meer informatie vindt u hier.

Meer informatie:

Factuur aanmaken

Verkopen registreren

Klanten selecteren