Klanten selecteren

Klik op de knop Klanten in het hoofdvenster. Een lijst van klanten wordt geopend in het venster Selecteer klant.

Let op! Alle verkopen moeten aan een klant gekoppeld zijn. In de instellingen is een standaardklant aangegeven die wordt gebruikt wanneer u geen klant selecteert. Totdat u het betalingsproces begint kunt u te allen tijde een klant selecteren.

Klant selecteren

Om een klant te selecteren kunt u op de klant dubbelklikken, of deze selecteren en op Selecteer klikken. Zodra u de juiste klant hebt geselecteerd klikt u op Afsluiten om de verkoop in te voeren.

Klant zoeken in de lijst

Om naar een bepaalde klant te zoeken voert u de volledige naam of enkele letters in het zoekveld in.

Het is tevens mogelijk de parameter % gebruiken bij het zoeken naar klanten. De paramater % staat voor "bevat", en bij het gebruiken hiervan zullen de klanten die de criteria van de parameter bevatten, in de lijst worden weergegeven. Als u bijvoorbeeld %r in het zoekveld invoert, zult u alle klanten zien waarvan de naam een "r" bevat.

De lijst sorteren

De lijst wordt standaard op klantnaam gesorteerd. U kunt deze sortering wijzigen door op de verschillende kolomtitels te klikken. De lijst wordt gesorteerd op basis van de door u gekozen kolomtitel. Klik nogmaals op dezelfde kolomtitel om de sorteringsvolgorde (oplopend of aflopend) te wijzigen.

Nieuwe klant

Indien de klant nog niet is geregistreerd kunt u deze aanmaken door op Nieuw te klikken.

Meer info

De knop Meer info geeft gedetailleerde informatie over de klant weer. De velden kunnen niet worden gewijzigd. Vanuit dit venster kunt u tevens orders ophalen en facturen betalen vanuit uw administratiesysteem. U kunt dit doen door op de betreffende knoppen te klikken.

Importeren

Als uw systeem verbonden is met het administratieve systeem, kunt u nieuw aangemaakte klanten direct importeren door op Importeren te klikken. Dit zal de relatielijst van uw kassasysteem bijwerken.

Meer informatie:

Nieuwe klant aanmaken

Over verkopen

Instellingen voor Mamut Kassa