Artikelen selecteren

Het venster Artikelselectie wordt geopend wanneer u op de knop Artikelen klikt. Dit venster kunt u gebruiken om een artikelregel in te voegen of om gedetailleerde informatie over een artikel te vinden.

Indien de instelling Selecteer een artikel aan de hand van artikelgroepen is geselecteerd, krijgt u eerst de artikelgroepen te zien.

Artikel selecteren

U selecteert een artikel door op de betreffende artikelregel te dubbelklikken, of door de artikelregel te selecteren en op de groene knop of op Toevoegen te klikken.

Om het aantal van het product te wijzigen klikt u op de betreffende artikelregel en voert u het gewenste aantal in. Zodra u alle artikelen hebt geregistreerd klikt u op Afsluiten om door te gaan met de betaling.

Indien u artikelgroepen gebruikt voor de artikelselectie gebruikt u de pijl terug om één niveau terug te gaan in de artikelgroep. Op deze manier kunt u artikelen uit verschillende artikelgroepen aan een verkoop toevoegen.

Artikel zoeken in de lijst

Om naar een bepaald artikel te zoeken voert u de volledige naam, artikelcode of enkele letters/cijfers in het zoekveld in.

Het is tevens mogelijk de parameter % gebruiken bij het zoeken naar artikelen. De paramater % staat voor "bevat", en bij het gebruiken hiervan zullen de artikelen die de criteria van de parameter bevatten, in de lijst worden weergegeven. Als u bijvoorbeeld %r in het zoekveld invoert, zult u alle artikelen zien waarvan de naam een "r" bevat.

De lijst sorteren

De lijst wordt standaard op artikelnaam gesorteerd. U kunt deze sortering wijzigen door op de verschillende kolomtitels te klikken. De lijst wordt gesorteerd op basis van de door u gekozen kolomtitel. Klik nogmaals op dezelfde kolomtitel om de sorteringsvolgorde (oplopend of aflopend) te wijzigen.

Meer info

De knop Meer info geeft gedetailleerde informatie over het artikel weer. Meer informatie vindt u hier.

Importeren

Als uw systeem verbonden is met het administratieve systeem, kunt u nieuw aangemaakte artikelen direct importeren door op Importeren te klikken. Dit zal de artikellijst van uw kassasysteem bijwerken.

Meer informatie:

Over verkopen

Meer informatie over een artikel