Over artikelen

Alle verkopen dienen tenminste één orderregel te bevatten. Voor elk artikel dat wordt ingevoerd, wordt een orderregel aangemaakt en weergegeven in het hoofdvenster van de verkoop. U kunt artikelen op verschillende manieren invoeren:

Onafhankelijk van de methode die u gebruikt om een orderregel toe te voegen, hebt u de mogelijkheid om de hoeveelheid waarin het artikel wordt verkocht aan te geven. U voert het aantal via het numerieke toetsenbord op het scherm of uw toetsenbord in.

Indien u een artikelnummer invoert welke niet bestaat, wordt de artikellijst geopend zodat u het artikel kunt opzoeken.

Een artikel dat meerdere keren wordt ingevoerd kan op één orderregel, met het geaccumuleerde aantal, of als losse orderregels worden weergegeven. Deze instelling vindt u via Beheer - Instellingen - Invoeren verkoop.

Orderregels kunnen na invoer worden bewerkt. Dit geldt voor het aantal, prijs en kortingspercentage. U bewerkt een orderregel door erop te klikken en de gewenste wijziging in het artikelvenster in te voeren. In dit venster kunt u tevens een tekst in het veld Vrije tekst invoeren. Deze tekst wordt onder de artikelregel op de kassabon weergegeven. Het is niet mogelijk om in Mamut Kassa artikelnamen aan te passen. Het btw-percentage kan tevens niet worden aangepast.

Meer informatie over het registreren van een verkoop vindt u hier.

U kunt een orderregel verwijderen door deze te selecteren en op de Del-toets te klikken. Een volledige verkoop verwijdert u door op Annuleren te klikken.

Meer informatie:

Over verkopen

Artikelen selecteren