Over betalingen ontvangen

Zodra u alle orderregels hebt toegevoegd, kunt u de betaling in ontvangst nemen door op Betalen te klikken.

Let op! Het systeem controleert of de verkoop boven de limiet voor contante betaling uitkomt. Indien de verkoop hoger is dan het aangegeven bedrag, en de verkoop is niet aan een klant gekoppeld, zult u hierover een waarschuwing krijgen. Er moet een nieuwe klant worden aangemaakt.

U ziet het totale bedrag en een knop voor elke beschikbare betalingswijze. Gedurende het proces ziet u een veld voor het wisselgeld. Deze geeft het verschil tussen het totaalbedrag en het ontvangen bedrag weer. Het is mogelijk om diverse betalingswijzen te combineren.

Wanneer het totaal ontvangen bedrag gelijk of hoger is dan het totaalbedrag van de verkoop, kunt u de Kassabon afdrukken om de verkoop te voltooien.

U kunt aangeven of het systeem een apart venster voor het wisselgeld dient weer te geven zodra de betaling is ingevoerd. Dit doet u via Beheer - Instellingen - Invoeren verkoop.

Prijzen

De prijzen worden net als de overige artikelinformatie uit het administratieve programma geïmporteerd zodra u de artikelen bijwerkt. De systeembeheerder bepaalt via de Gebruikersinstellingen of een gebruiker tijdens een verkoop toestemming heeft om prijzen te wijzigen en/of kortingen te geven.

Tip! Indien u een korting op het totaalbedrag wenst te geven, dient u hiervoor een artikel aan te maken. De uiteindelijke korting wordt gegeven door dat artikel in te voeren met een negatieve prijs welke gelijk is aan de kortingsprijs.

Betalingswijzen

De beschikbare betalingswijzen worden aangegeven onder Beheer - Instellingen - Betalingswijzen. Hier worden de betalingswijzen voor creditkaart, cadeaubon en tegoedbonnen bepaald.

Meer informatie:

Over verkopen

Instellingen - Betalingswijze

Gebruikersbeheer

Instellingen - Invoeren verkoop