Gebruikersbeheer

Mamut Kassa geeft de gebruikers toegang aan de hand van voorgedefinieerde toegangsprofielen. Een gebruiker krijgt een profiel toegekend en krijgt op basis hiervan toegang tot bepaalde functionaliteiten. Deze instellingen vindt u via Beheer - Gebruikersbeheer.

Importeer gebruikers: Klik op deze knop om een lijst van gebruikers die in Mamut Business Software zijn geregistreerd, en nog niet in Mamut Kassa beschikbaar zijn, te openen. U kunt deze gebruikers importeren en de correcte toegangsprofielen toekennen.

Bewerken: Selecteer de gebruiker en klik op de knop Bewerken om het venster Gebruikersinstellingen te openen.

Rol

Geen toegang: Geen toegang tot Mamut Kassa.

Verkoper: De gebruiker kan verkopen invoeren.

Verkoper, uitgebreid: De gebruiker kan verkopen invoeren, kassaopnames en -stortingen registreren, kassaopmaak uitvoeren, artikelen en klanten importeren en de magazijnvoorraad bijwerken.

Supergebruiker: Heeft toegang tot dezelfde functionaliteiten als Verkoper, uitgebreid en heeft daarnaast toegang tot de dagafsluiting, gebruikersbeheer, instellingen en rapporten.

Let op! Gebruikers worden standaard aangemaakt zonder toegang, dus de supergebruiker moet de rol vaststellen voordat de gebruiker het programma kan gebruiken. Het is niet mogelijk om het venster te sluiten als er geen supergebruiker is vastgesteld.

Toegang

Brutomarge weergeven: Is van toepassing bij het invoeren van verkopen.

Prijsaanpassing: Geeft de gebruiker de mogelijkheid om de prijs aan te passen bij het invoeren van een verkoop.

Korting geven: Geeft de gebruiker de mogelijkheid om een kortingspercentage in te voeren bij het invoeren van de verkoop. Meer informatie vindt u hier.

Factuur aanmaken: Geeft de gebruiker de mogelijkheid om een factuur in Mamut Kassa aan te maken. Deze wordt later vanuit het administratieve programma afgedrukt.

Facturen vanuit het administratiesysteem ophalen: Geeft de gebruiker toegang om betalingen voor facturen die uit het administratiesysteem worden opgehaald, te registreren. Meer informatie vindt u hier.

Orders uit het administratiesysteem ophalen: Geeft de gebruiker toegang om orders vanuit het administratiesysteem op te halen, deze te bewerken en de betaling te registreren. Meer informatie vindt u hier.

Retour: Geeft de gebruiker de mogelijkheid om artikelen retour te ontvangen en de waarde ervan aan de klant terug te geven in de geregistreerde betalingswijze. Meer informatie vindt u hier.

Profiel

Weergave numeriek toetsenbord: Hier kunt u het venster aan rechts-/en linkshandigen aanpassen, zodat het numerieke toetsenbord rechts of links wordt weergegeven.

ID op bon: De tekst die u hier invoert worden op de kassabonnen weergegeven die deze gebruiker afdrukt indien u heeft aangegeven dat de verkoper-ID moet worden weergegeven. Dit doet u via Beheer - Instellingen - Kassabon.

Pincode resetten

Hier kunt u een nieuwe pincode aan de gebruiker toekennen. Er wordt een willekeurige code aangemaakt welke u dient op te schrijven en aan de gebruiker moet geven. De supergebruiker dient altijd een nieuwe code aan te maken voor nieuwe gebruikers en bestaande gebruikers die toegang krijgen tot Mamut Kassa.

Mamut Teamwork/Mamut Online Backup helpt u bij het maken van veilige en effectieve back-ups, en bij een veilige en gebruiksvriendelijke distributie van uw bestanden. Mamut Online Backup is eenvoudig te gebruiken en biedt optimale beveiliging op basis van encryptie. Indien een internetverbinding aanwezig is, worden bestanden continu gekopieerd. Deze dienst vervangt het maken van een back-up van het programma niet, maar kan u helpen bij het opslaan van de gemaakte back-up. Meer informatie over deze dienst vindt u op www.mamut.nl/onlinebackup (externe link).

Meer informatie:

Over beheer in Mamut Kassa

Inloggen in Mamut Kassa

Back-up maken

Back-up terugzetten

Instellingen - Kassabon