Over beheer in Mamut Kassa

Klik op de knop Beheer om in de administratie van Mamut Kassa te komen. Alleen gebruikers met toegang tot één of meerdere functionaliteiten kunnen dit venster openen.

Kassatransacties

Over kassastortingen en -opnames

Administratieve taken

Kassaopmaak

Bij het opmaken van de kassa telt u de kassainhoud voor de ingevoerde verkopen sinds de vorige kassaopmaak, tot een bepaald tijdspunt. De kassaopmaak wordt gestart via Beheer. Indien u de functionaliteit Kassaopmaak wordt altijd gevolgd door een dagafsluiting niet hebt geactiveerd via Beheer - Instellingen - Kassaopmaak, kunt u meerdere malen de kassa opmaken voordat u een dagafsluiting maakt.

Dagafsluiting

Deze functionaliteit is alleen actief wanneer u de instelling Kassaopmaak wordt altijd gevolgd door een dagafsluiting op het tabblad Dagafsluiting hebt uitgeschakeld. Deze functionaliteit is standaard geactiveerd, wat betekent dat de kassaopmaak en de dagafsluiting in een samenhangende routine wordt uitgevoerd.

Administratieve taken

Instellingen voor Mamut Kassa

Via de knop Beheer komt u in de instellingen. Alle instellingen zijn gelijk voor alle gebruikers. Niet alle gebruikers hebben toegang tot het instellingenvenster.

Gebruikersbeheer

Mamut Kassa geeft de mogelijkheid om gebruikers te koppelen aan een vooraf vastgestelde rol. Een gebruiker krijgt een rol toegewezen en krijgt door deze rol toegang tot een set met functionaliteiten.

Over rapporten

Mamut raadt gebruikers aan om bekend te raken met de beschikbare rapporten. U krijgt een korte uitleg over de inhoud van het rapport door het rapport te selecteren.

Beheer licentiegegevens

Via dit venster kunt u de kassa's welke aan uw Mamut Business Software installatie zijn gekoppeld beheren. Daarnaast kunt u kassa's activeren of deactiveren.

Synchronisatie

Artikelen en klanten bijwerken

Mamut Kassa is gebaseerd op het artikelregister van het administratieve systeem. De artikelen worden de eerste keer dat het programma wordt gestart geïmporteerd. Na deze eerste opstart kunt u deze functionaliteit gebruiken om het artikel- en klantenregister vanuit het administratieve systeem te importeren. Tevens kunt u hiermee de betalingswijzen bijwerken. Deze functionaliteit dient regelmatig gebruikt te worden.

Voorraad bijwerken

Deze functionaliteit is een deel van de dagafsluiting, maar u kunt er ook voor kiezen om deze te openen en de magazijnvoorraad handmatig bij te werken. Deze functionaliteit is alleen zichtbaar indien u de optie 'Bijwerken van voorraad' in Beheer weergeven geselecteerd hebt onder Instellingen - Dagafsluiting.

Status

De statusvelden geven een overzicht van alle kengetallen sinds de laatste dagafsluiting.

DataTools: DataTools bevat de functionaliteit voor het beheer van bedrijfsdatabases op basis van de SQL-server. Voorbeelden van deze functionaliteiten zijn het maken en terugzetten van back-ups, het controleren en repareren van de database, de koppelingen van en naar een database en het inzien van informatie over de database. Het programma wordt samen met de programmabestanden geïnstalleerd en u kunt het hieruit starten (MDataTools.exe). U kunt DataTools ook starten vanuit het Start-menu in Windows, in de programmagroep Mamut Kassa.

Meer informatie:

Over Mamut Kassa

Instellingen - Dagafsluiting