Instellingen - Dagafsluiting

Afdeling op de afsluitingsboeking in het administratiesysteem

Maakt u gebruik van afdelingen in het administratieve programma, kunt u hier aangeven op welke afdeling de afsluitingsboeking geboekt moet worden. De boeking is een overzichtsboeking en kan slechts één afdeling bevatten.

Kassanummer

Indien u Mamut Kassa in een omgeving met meerdere gebruikers gebruikt, helpt de afrollijst kassanr. u met het identificeren van de verschillende kassa's, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van de dagafsluiting. Het nummer dat u hier selecteert wordt weergegeven in uw administratiesysteem in zowel de kolom Details van het boekstukoverzicht en in het omschrijvingsvenster van het bijbehorende boekstuk. Als u bijvoorbeeld kassanummer 3 selecteert, zal het omschrijvingsveld van het boekstuk beginnen met PC3. U kunt tot 5 kassa's registreren.

Het kassanummer wat hier wordt geselecteerd wordt tevens in het venster Beheer licentiegegevens weergegeven.

Let op! U moet Mamut Kassa opnieuw opstarten voor de wijziging effectief is.

Artikelen samenvoegen

Deze instelling bepaalt of artikelregels worden samengevoegd bij het overbrengen naar het administratieve programma.

Kassaopmaak wordt altijd gevolgd door een dagafsluiting

Wanneer deze optie is geselecteerd, wordt de dagafsluiting automatisch opgestart na het opmaken van de kassa. Het is dan niet mogelijk om de kassa op te maken zonder een dagafsluiting uit te voeren. Indien de optie Het bedrijf maakt gebruik van eigen kassalades per gebruiker onder Beheer - Instellingen - Kassaopmaak is geselecteerd, kunt u deze optie niet selecteren.

'Bijwerken van voorraad' in Beheer weergeven

De magazijnvoorraad wordt bijgewerkt in aan de hand van de dagafsluiting. Indien u de voorraad handmatig wilt bijwerken kunt u deze optie selecteren. U krijgt een optie onder Beheer waar u kunt het bijwerken van de voorraad kunt selecteren.

Rekeningnummer voor boeken verschil

De rekening die geselecteerd is voor het boeken van verschil wordt in de afrollijst weergegeven. U kunt deze rekening niet vanuit dit venster wijzigen, u dient dat in Mamut Business Software uit te voeren. Zodra u de rekening hebt aangepast gebruikt u de functionaliteit Bijwerken artikelen en klanten om dit in Mamut Kassa bij te werken.

Rekeningnummer voor bankstortingen

De rekening die geselecteerd is voor het boeken van bankstortingen wordt in de afrollijst weergegeven. U kunt deze rekening niet vanuit dit venster wijzigen, u dient dat in Mamut Business Software uit te voeren. Zodra u de rekening heeft aangepast gebruikt u de functionaliteit Bijwerken artikelen en klanten om dit in Mamut Kassa bij te werken.

Start de afstemming van de betalingsautomaat na de dagafsluiting

Indien u deze optie selecteert zal de afstemming van uw betalingsautomaat automatisch worden gestart zodra de dagafsluiting in Mamut Kassa is voltooid. Hierdoor hoeft u deze afstemming niet handmatig te starten.

Houd er rekening mee dat u een compatibele betalingsautomaat nodig hebt om deze functionaliteit te kunnen gebruiken.

Afrondingsartikel

Afrondingsverschillen worden op een specifieke afrondingsrekening in de administratie geboekt. Om een correcte afronding uit te kunnen voeren dient u een afrondingsartikel te selecteren. Het artikel moet aanwezig zijn in het artikelregister van het administratieve programma en aan de volgende eisen voldoen:

Indien het administratieve programma niet over een artikel beschikt, dient u het eerst aan te maken. Zodra u dit hebt gedaan kunt u in Mamut Kassa kiezen voor Beheer - Bijwerken artikelen en klanten.

Meer informatie:

Instellingen voor Mamut Kassa

Artikelen en klanten bijwerken

Over beheer in Mamut Kassa

Instellingen - Kassaopmaak