Kom i gang med manuell remittering

Du kan føre betalinger direkte i bilagsregistreringen, eller, dersom din programversjon støtter dette, benytte remitteringsfunksjonen Betaling til bank i Leverandørreskontro. I leverandørreskontro er det to måter å utføre betaling til bank på; automatisk remittering og manuell remittering.

Ved manuell remittering kan du bruke programmet til å skrive ut betalingsoversikt og utbetalingsblanketter (giro).

Slik kommer du i gang med manuell remittering

1. Velg Vis - Innstillinger - Regnskap - Reskontro, og merk av for Bedriften benytter remittering (elektronisk utbetaling).

2. Klikk Innstillinger-knappen til høyre for Bedriften benytter remittering (elektronisk utbetaling). Remitteringstypen Utbetalingsblanketter, Giro leveres ferdig satt opp med programmet. Velg eventuelt denne som Standard remitteringstype. Les mer i Innstillinger for Remittering.

3. Merk av for remittering på de aktuelle leverandørene. Dette gjør du på leverandøren, fanekortet Innstillinger - knappen Leverandør og fanekortet Reskontro. Velg type i nedtrekkslisten Remittering.

Tips! Dette kan du gjøre i én operasjon på alle leverandører, eller for eksempel for alle innenlandske leverandører ved hjelp av veiviseren Endre verdier på et utvalg kontakter. Les mer om denne veiviseren i Endre verdier på et utvalg kontakter.

Systemet er nå klargjort for manuell remittering.