Remittering - Betaling til bank

Utbetalinger til leverandører posteres som bilag i hovedboken. I reskontro kan du benytte Betaling til bank, en veiviser som gjør det enklere å velge ut hvilke poster som skal betales, samt å utføre selve betalingen, og som kan hjelpe deg med å postere utbetalingene når de er utført.

Veiviseren for betaling til bank kan benyttes på to måter; automatisk remittering og manuell remittering. Du velger standard metode for betaling og setter innstillinger under Innstillinger for remittering. Du kan overstyre metoden i veiviseren for Betaling til bank.

Automatisk remittering: Ved automatisk remittering trenger du en avtale med din bankforbindelse om elektronisk betaling. Betalingen overføres som en fil til banken, og du mottar en returfil som kan benyttes til bokføring av betalingene. Systemet støtter Telepay-formatet. Du kan kontakte din bankforbindelse for informasjon om dette. Les mer i Bankfiler/automatisk remittering.

Manuell remittering: Ved manuell remittering kan du bruke programmet til å skrive ut betalingsoversikt og utbetalingsblanketter (giro). Les mer i Kom i gang med manuell remittering

Tips! I programversjoner med lønn kan du også remittere lønnsutbetalinger i en egen veiviser som du finner i lønnsmodulen. Les mer om Lønnsremittering.

Se også:

Innstillinger for Remittering

Kom i gang med bankfiler/automatisk remittering

Lønnsremittering