Kom i gang med bankfiler/automatisk remittering

Du kan føre betalinger direkte i bilagsregistreringen, eller, dersom din programversjon støtter dette, benytte remitteringsfunksjonen Betaling til bank i Leverandørreskontro. I leverandørreskontro er det to måter å utføre betaling til bank på; automatisk remittering og manuell remittering.

Ved automatisk remittering trenger du en avtale med din bankforbindelse om elektronisk betaling. Kontakt din bank for å inngå en slik avtale, og for å bekrefte at de støtter våre bankformater. Du vil få en del opplysninger fra banken som du trenger når du skal sette opp systemet for automatisk remittering. Når dette er i orden, kan du sette opp systemet for bruk av automatisk remittering.

Slik kommer du i gang med bankfiler/automatisk remittering

1. Velg Vis - Innstillinger - Regnskap - Reskontro, og merk av for Bedriften benytter remittering (elektronisk utbetaling).

2. Klikk Innstillinger-knappen til høyre for avmerkingsboksen Bedriften benytter remittering (elektronisk utbetaling).

3. Klikk Ny, velg Remitteringstype og klikk OK.
    Dersom en remitteringstype for automatisk remittering allerede er satt opp, kan du endre innstillingene for denne ved å klikke Rediger.

4. Skriv inn nødvendige opplysninger i veiviseren for remitteringsinnstillinger. Du kan se mer informasjon om feltene i veiviseren i Innstillinger for Remittering.
    Du vil trenge en del opplysninger fra banken din, som Internettadresse til nettbanken, Bruker-ID eller Kundenummer og Passord.
  5. Klikk Fullfør i veiviseren.
    Du har nå opprettet en remitteringstype. Du kan gjerne velge denne som Standard remitteringstype i innstillinger for remittering.
  6. Merk av for remittering på de aktuelle leverandørene. Dette gjør du på leverandøren, fanekortet Innstillinger - knappen Leverandør og fanekortet Reskontro. Velg type i nedtrekkslisten Remittering.

Tips! Dette kan du gjøre i én operasjon på alle leverandører, eller for eksempel for alle innenlandske leverandører ved hjelp av veiviseren Endre verdier på et utvalg kontakter. Se mer om veiviseren i Endre verdier på et utvalg kontakter.
  7. Registrer bankkontonummer på leverandørene. Dette gjør du i fanekortet Annen info i feltet Bankkonto.
    Kontonummeret hentes fra leverandørkortet i programmet i det utbetalingsfilen opprettes.

Systemet er nå klargjort for automatisk remittering.

Merk! Oppsettet bør normalt testes i samarbeid med din bankforbindelse.

Se også:

Bankfiler/automatisk remittering

Remittering - Betaling til bank