Bankfiler/automatisk remittering

Ved automatisk remittering trenger du en avtale med din bankforbindelse om elektronisk betaling. Betalingen overføres som en fil til banken, og du mottar en returfil som benyttes til bokføring av betalingene. Systemet støtter Telepay-formatet. Du kan kontakte din bankforbindelse for informasjon om dette.

Etter du har sendt en remitteringsfil til banken vil du fra enkelte banker motta en 1. gangs returfil. Filen er en bekreftelse fra banken på at de har mottatt remitteringsfilen og dersom alt er i orden, vil postene legges i bankens forfallsregister. Filen er ikke nødvendig å lese inn, men du kan gjøre det dersom du ønsker det. Ved innlesing av filen vil du få ut en rapport, og det vil vises i meldingsfeltet på posten i reskontroen at den er innlest.

Når banken har betalt postene du har sendt til remittering, vil du motta en 2. gangs returfil. Filen inneholder en oversikt over hvilke poster banken har betalt ved forfall. Ved innlesing av 2. gangs returfil kan betalingene automatisk bli bokført i programmet. Du kan også velge i innstillingene for remittering at de ikke skal bokføres automatisk, eller at de skal via bilagsregistreringen, slik at du selv overfører til hovedbok.

Du kan bestemme hvilke leverandører som skal remitteres i fanekortet Innstillinger på leverandøren. Du kan også sende remitteringsfiler for leverandører i utlandet, og i utenlandsk valuta.

Systemet kan kontrollere bankkontoer og KID-nummer ved opprettelse av remitteringsfilen. Dette velger du under Innstillinger for remittering.

Tips! En inngående kreditnota kan redusere beløpet som sendes til remittering av en inngående faktura. Dette forutsetter at du matcher/linker kreditnotaen mot fakturaen før du genererer remitteringsfilen, samt at kreditnotaen er markert med Skal remitteres.

Se også:

Kom i gang med bankfiler/automatisk remittering

Remittering - Betaling til bank

Innstillinger for Remittering

Match/Link