Om tilbakekopiering av sikkerhetskopi

Ved tilbakekopiering av sikkerhetskopi er det en rekke ting du bør være oppmerksom på før du starter veiviseren for tilbakekopiering. For det første må du være klar over at de dataene du har i programmet når du tilbakekopierer en sikkerhetskopi, vil bli overskrevet av dataene i sikkerhetskopien. Det vil si at dersom du tilbakekopierer en uke gammel sikkerhetskopi, vil du miste all informasjon som du har lagt inn i programmet siden sikkerhetskopien ble tatt for en uke siden.

Ved tilbakekopiering av sikkerhetskopi må programfilene på maskinen der du tilbakekopierer, være samme versjon som programfilene på maskinen der sikkerhetskopien ble tatt. Det er dog mulig å tilbakekopiere en eldre sikkerhetskopi med systemfiler i en nyere versjon av programmet, men vær da oppmerksom på at dataene blir oppdatert og det vil ikke være mulig å ta en ny sikkerhetskopi og tilbakekopiere den på den opprinnelige maskinen.

Det er også mulig å tilbakekopiere en sikkerhetskopi under installasjon, i veiviseren for førstegangs oppstart, hvis du for eksempel skal flytte programmet fra en datamaskin til en annen. Velger du dette alternativet, vil dette lukke oppstartsveiviseren og åpne veiviseren for tilbakekopiering.

Merk! Det er ikke mulig å tilbakekopiere en sikkerhetskopi som er tatt i versjon 11 av Mamut Business Software i Mamut Business Software versjon 14 eller høyere.

Ved tilbakekopiering av sikkerhetskopi har du følgende to valg:

Tilbakekopier en tidligere sikkerhetskopi fra ditt system

Dersom du skal tilbakekopiere en sikkerhetskopi som er tatt i ditt program, eller på en maskin i nettverket som er knyttet til samme database som deg, kan du velge å tilbakekopiere en tidligere sikkerhetskopi. Du vil få opp en oversikt over sikkerhetskopier som er tatt i systemet, og du kan velge hvilken som skal tilbakekopieres. I de fleste tilfeller vil det være den nyeste sikkerhetskopien.

Marker sikkerhetskopien du ønsker å tilbakekopiere. Dersom sikkerhetskopien ligger et annet sted, velger du Ekstern sikkerhetskopi, og blar deg frem til rett mappe og fil.

Tilbakekopier en ekstern sikkerhetskopi

Skal du tilbakekopiere en ekstern sikkerhetskopi, dvs. en sikkerhetskopi som er ikke er tatt på din maskin eller i ditt nettverk, velger du dette alternativet ved tilbakekopiering. Du kan da skrive inn filbanen eller bla deg frem til katalogen der sikkerhetskopien du skal tilbakekopiere ligger lagret. Dette kan for eksempel være en sikkerhetskopi fra regnskapsfører som du har fått som vedlegg i en e-post eller lignende. Du må da først lagre filen i en mappe på maskinen din og deretter bla deg frem til denne for så å tilbakekopiere.

Merk! Ved tilbakekopiering av sikkerhetskopi vil all informasjon som er registrert siden sikkerhetskopien ble tatt, bli overskrevet. Du vil med andre ord bli satt tilbake i tid til tidspunktet da du tok sikkerhetskopien.

Se også:

Om sikkerhetskopiering

Tilbakekopiere en sikkerhetskopi

Ulike typer sikkerhetskopier

Sikkerhetskopi til regnskapsfører

Førstegangs oppstart - Velg versjon