Opprette en ny firmadatabase

En firmadatabase i Mamut representerer ett regnskap/en enhet. For regnskapsbyråer refereres det gjerne til "klienter", mens for andre som håndterer flere selskapet kan en firmadatabase tilsvare firmaer/selskaper. Man kan ha flere firmadatabaser i én Mamut-installasjon. Maksimum antall er begrenset av din lisens.

Du kan ha flere firmadatabaser i én installasjon av programmet. I løpet av førstegangs oppstart skal du opprette firmadatabase. Senere kan du opprette flere.

Ny firmadatabase ved førstegangs oppstart

Som en del av veiviseren for førstegangs oppstart får du hjelp til å opprette firmadatabasen. Første steg i veiviseren er å legge inn firmainnstillinger. Se mer om dette her.

Ny firmadatabase i en eksisterende installasjon

Idet du oppretter en ny firmadatabase, kan du også velge å ta med deg informasjon fra en annen firmadatabase i din installasjon. Informasjonen du kan ta med deg er for eksempel hele produktregisteret, kontoplanen og ansattregisteret. Dermed kan du spare tiden det tar å opprette/redigere dette på nytt, dersom disse likevel er like eller nesten like for de ulike firmaene.

Slik går du frem for å opprette en ny firmadatabase med egne/nye data

1. Logg deg inn i programmet, og velg Fil - Ny Firmadatabase. Du kan også, i vinduet Firmadatabaseliste som åpnes etter at du har skrevet inn brukernavn og passord, klikke på Ny-ikonet.
  2. Skriv inn et Aliasnavn. En firmadatabase registreres med et aliasnavn. Dette er ment å være et kort navn på firmadatabasen, som benyttes idet man logger seg på og skal velge hvilken firmadatabase man skal arbeide i. Aliasnavnet kan endres. Unngå bruk av spesialtegn, mellomrom, punktum etc.

3. Merk av for Ny firmadatabase, og klikk Neste.
  4. Velg hvorvidt du vil benytte veiviseren for å opprette firmadatabasen.

Velger du å ikke benytte veiviseren, registrerer du kun firmainnstillinger før firmadatabasen opprettes. Du må angi Regnskapsår og Antall momsterminer for den nye firmadatabasen. Du kan også velge blant forhåndsdefinerte kontoplaner.

Velger du å bruke veiviseren, følger du bare trinnene og fyller ut all relevant informasjon. Les mer i Ny firmadatabase - Firmainnstillinger.
  5. Når firmadatabasen er opprettet, kan du til slutt velge om du vil ha mer informasjon om de mest sentrale modulene.
    Klikk Lukk.

Firmadatabasen er nå opprettet.

Slik går du frem for å opprette en ny firmadatabase basert på data fra en eksisterende firmadatabase

1. Logg deg inn i programmet, og velg Fil - Ny Firmadatabase. Du kan også, i vinduet Firmadatabaseliste som åpnes etter at du har skrevet inn brukernavn og passord, klikke på Ny.
  2. Skriv inn et Aliasnavn. En firmadatabase registreres med et aliasnavn. Dette er ment å være et kort navn på firmadatabasen, som benyttes i det man logger seg på og skal velge hvilken firmadatabase man skal arbeide i. Aliasnavnet kan endres. Navnet bør ikke inneholde spesialtegn, mellomrom, punktum etc.
  3. Merk av for Kopiere informasjon fra en eksisterende firmadatabase dersom du ønsker at den nye firmadatabasen skal ta med seg informasjon fra en annen.

4. Klikk Neste.
  5. Velg hvilke data du vil kopiere: Velg først firmadatabase. Deretter kan du merke av for hvilke registre som skal kopieres til den nye firmadatabasen.

6. Klikk Neste. Firmadatabasen blir nå opprettet.
  7. Når firmadatabasen er opprettet, kan du til slutt velge om du vil ha mer informasjon om de mest sentrale modulene.
    Klikk Lukk.

Firmadatabasen er opprettet, og du kan nå starte arbeidet i denne.

Se også:

Åpne firmadatabase

Om firmadatabaser

Slette innholdet i en systemdatabase