Om firmadatabaser

En firmadatabase i Mamut Business Software representerer ett regnskap/en enhet. For regnskapsbyråer refereres det gjerne til "klienter", mens for andre som håndterer flere selskaper, kan en firmadatabase tilsvare firmaer/selskaper. Man kan ha flere firmadatabaser i en enkelt installasjon av programmet. Maksimalt antall er begrenset av din lisens.

Idet du starter programmet for første gang, vil du bli ledet gjennom en veiviser som hjelper deg i gang med de viktigste innstillingene du trenger å sette for å komme i gang. En rekke av innstillingene følger med som forvalgte. Mange grunndata ligger allerede inne, og enkelte kan du velge å benytte. For eksempel kan du velge om du vil ta i bruk kontoplanen(e) som følger med programmet.

Senere kan du opprette flere firmadatabaser. Når du gjør dette, vil du kunne velge om du vil "ta med deg" informasjon fra en firmadatabase til en annen, slik at du sparer tid på å sette innstillinger i den nye databasen. Du kan også ta med deg kontakter og annen informasjon.

I et flerbrukermiljø er det mulig å opprette en ny firmadatabase på en arbeidsstasjon, men du vil kunne oppleve at det tar veldig lang tid. Dersom du har Windows XP® operativsystem med Servicepack 2, anbefales det å opprette nye firmadatabaser på servermaskinen.

Når du oppretter en ny firmadatabase, kan du eventuelt i stedet velge å opprette den ved hjelp av en veiviser.

Se også:

Om installasjon

Opprette en ny firmadatabase

Installere eksempeldatabasen/evaluere utvidede produkter

Databaseverktøy