Slette innholdet i en systemdatabase

Dersom du nettopp har startet opp/installert, og ennå ikke har registrert noe data i programmet som du ønsker å ta vare på, er det mulig å fjerne noen mapper for å starte opp på nytt med en helt tom database.

Merk! Denne prosedyren gjør at du mister alle data du har lagret i databasen, og må kun benyttes dersom du ikke har registrert noen data du ønsker å ta vare på. Formålet med denne prosedyren er at du kan starte med en blank database uten å måtte kjøre installasjonen av programfilene på nytt. Prosedyren sletter ikke alle filer programmet har installert på maskinen.

Slik sletter du innholdet i en systemdatabase, og starter på nytt

1. Avslutt programmet.
  2. Åpne Windows Utforsker.
  3. Bla deg frem til mappen der dokumentområdet ligger.
    Fra versjon 12 vil dokumentområdet normalt finnes her:
    Windows XP
    : C:\Documents and settings\All Users\Public Mamut\Mamut.
    Windows Vista
    og nyere: C:\Users\Public\Public Mamut\Mamut.
    Du kan se hvor dokumentområdet ligger i innstilingen Vis - Innstillinger - Andre innstillinger - Andre programmer. Les mer i Andre programmer.
    Dersom du har oppdatert fra en tidligere versjon enn versjon 12, og dokumentområdet var installert et annet sted før oppdateringen, vil den "gamle" filbanen ikke ha blitt endret. Kun filen mamut.ini er flyttet.®®
  4. Slett mappen <Mamut>.
  5. Start programmet.

Programmet vil nå starte veiviseren for førstegangs oppstart, opprette en ny tom database, og du vil få mulighet for å legge inn ønsket brukernavn og passord.

Avinstallasjon

Skal du avinstallere selve programmet, gjør du dette via kontrollpanel i Windows operativsystem, eller ved hjelp av installasjonsprogrammet på DVD-en. Prosedyren ovenfor brukes kun til å starte opp på nytt uten data. ®

Se også:

Pålogging

Om installasjon

Om databasen