Firmadatabasehåndtering

Ved hjelp av Firmadatabasehåndtering kan du opprette kontoer til kontoplanen i mange firmadatabaser/klienter på en gang. Dette kan være spesielt nyttig dersom du har mange firmadatabaser som har like eller tilnærmet like kontoplaner.

Dersom du oppretter en ny konto, kan du spesifisere hvilke firmadatabaser/klienter som skal ha den nye kontoen.

I tillegg til å opprette nye kontoer kan du også vedlikeholde allerede eksisterende kontoer. Du kan endre feltene:

Du kan kun vedlikeholde en og en konto av gangen. En konto kan imidlertid vedlikeholdes i mange firmadatabaser på en gang. Dersom en konto finnes i én firmadatabase og ikke en annen, vil den opprettes i den andre - dersom denne firmadatabasen er inkludert i utvalget.

Merk! Det er viktig at du tar stilling til alle de aktuelle egenskapene for kontoen for at den skal fungere korrekt. Dette gjelder også når du skal endre kontoer, ettersom innstillingene for kontoen blir overskrevet dersom den finnes fra før.

Slik oppretter eller endrer du en konto i flere firmadatabaser på en gang

1. Velg Fil - Databaseverktøy - Firmadatabasehåndtering.
  2. Velg Land fra nedtrekkslisten. Listen viser kun land for firmadatabaser som er installert.
  3. Velg Kontonummer for kontoen du skal opprette eller endre.
    Merk! Dersom du velger en konto som allerede eksisterer i en eller flere firmadatabaser, vil denne bli overskrevet/endret.
  4. Velg hvilke endringer du skal gjøre på kontoen, eller hvilke egenskaper kontoen skal ha, og klikk Neste.
  5. Marker hvilke firmadatabaser endringene skal gjelde for, og klikk Neste.
  6. Klikk Fullfør.

Kontoen blir opprettet/endret for firmadatabasene du valgte i listen.

Se også:

Kontoplan

Databaseverktøy