Dokumentområde

Dette er en del av veiviseren som hjelper deg med oppstart av programmet for første gang.

Velg dokumentområde for lagring av dokumenter og andre filer.

Hva er dokumentområdet?

Dokumentområdet brukes av systemet til å lagre dokumentfiler, bildefiler, rapportfiler og annet som ikke er en del av selve databasen. På samme sted som dokumentområdet finnes også mamut.ini. Hver systemdatabase får sitt eget område, system0001, system0002 etc. I en flerbrukerinstallasjon må brukeren oppgi en nettverksbane under installasjon/oppdatering.

Tips! Du kan finne programmets dokumentområde under Vis - Innstillinger - Andre Innstillinger - Andre programmer. Du kan åpne dokumentområdet i Windows Utforsker ved å velge Fil - Databaseverktøy - Gå til firmadatabasens dokumentområde

Standard plassering av dokumentområdet

Som standard plasseres dokumentområdet slik:

Windows XP:
C:\Dokumenter og Innstillinger\Alle brukere\Public Mamut\Mamut
C:\Documents and settings\All Users\Public Mamut\Mamut ®

Windows Vista® og nyere:
C:\Brukere\Felles\Public Mamut\Mamut
C:\Users\Public\Public Mamut\Mamut

Hver systemdatabase får sitt eget område, system0001, system0002 etc. I en flerbrukerinstallasjon må brukeren oppgi en nettverksbane under installasjon/oppdatering.

Se mer om filstrukturen i programmet: Filer som installeres.

Vi anbefaler at du benytter standard dokumentområde, men du kan velge å endre dette her.

Merk! Dokumentområdet kan ikke plasseres under C:\Program Files.

Flerbrukerinstallasjon

I en flerbrukerinstallasjon vil dette området bli delt av alle brukerne, slik at det er viktig at alle brukerne har tilgang. Tilgangen til området må settes i operativsystemet før du kan gå videre.

Se mer om hvordan du gjør dette: Dele dokumentområdet.

Merk! I flerbrukerinstallasjoner må filbanen du oppgir være en nettverksbane, for eksempel: \\SERVERNAVN\Mamut. Eksempelet forutsetter at mappen <Mamut> er delt (anbefalt). Under førstegangs oppstart av programmet i en flerbrukerinstallasjon, må området oppgis som en nettverkssti (UNC). Filbanen vil da kunne se slik ut: \\SERVERNAVN\Mamut. Er mappen <Data> delt, kan filbanen se slik ut: \\SERVERNAVN\Data.

Se også:

Om installasjon