Dele dokumentområdet

Dokumentområdet brukes av systemet til å lagre dokumenter, bilder, rapporter og andre filer som ikke er en del av selve databasen.

Ved flerbrukerinstallasjon må du først installere programmet på en maskin og velge hvilken maskin/server databasen skal plasseres på. Deretter må du dele dokumentområdet og gi de andre maskinene full tilgang til databasen, slik at de kan koble seg til og hente informasjon derfra. I de fleste tilfeller deles mappen med Alle (Everyone), men det er også mulig å gi lese-/skrivetilgang til de enkelte brukerkontoene.

Slik deler du dokumentområdet i Windows 7 og nyere eller Windows Server 2008 og nyere

1. Åpne Windows Utforsker, og bla deg frem til dokumentområdet.

Standardbanen er C:\Users\Public\Public Mamut\Mamut.

2. Høyreklikk mappen <Mamut>, og velg Egenskaper (Properties) i menyen som åpnes.
  3. Velg fanekortet Deling (Sharing), klikk Avansert deling (Advanced Sharing), og velg Del denne mappen (Share this folder).

4. Klikk på Tillatelser (Permissions), og gi gruppen og/eller brukerne full tilgang på alle nivåer.

5. Klikk OK i begge vinduene.
  6. Åpne fanekortet Sikkerhet (Security), klikk Rediger (Edit). Velg gruppen (f.eks. Everyone) og/eller brukerne som skal ha tilgang. Merk av for Tillat (Allow).

7. Klikk på Bruk (Apply) og OK.

Hvis du får opp meldinger om Ingen tilgang (Access denied), klikker du Fortsett (Continue).

8. Klikk OK.

Dokumentområdet på server er nå delt slik at øvrige brukere kan få tilgang.

Se også:

Slette innholdet i en systemdatabase

Om installasjon

Om flerbrukerinstallasjon