Flytte dokumentområdet

Dokumentområdet brukes av systemet til å lagre dokumentfiler, bildefiler, rapportfiler og annet som ikke er en del av selve databasen.

Det er svært viktig at alle brukere har full tilgang til dokumentområdet. Du må flytte dokumentområdet dersom du ønsker å ta i bruk en ny server. I et slikt tilfelle må du først fullføre prosedyren nedenfor før du flytter databasen til en ny server. Du finner mer informasjon om å flytte serverinstallasjon Slik flytter du: Serverinstallasjon.

Merk! Dokumentområdet er mappen System000x og alle undermapper. Sifferet som erstatter x-en er avhengig av antall SQL-databaser som er opprettet. I dette eksempelet vil vi bruke System0001.

Slik flytter du dokumentområdet

1. Åpne Windows Utforsker og bla deg frem til det nåværende dokumentområdet.

Tips!
    Du kan finne nåværende plassering av dokumentområdet ditt ved å gå til Vis - Innstillinger - Andre innstillinger - Andre programmer i Mamut Business Software.
  2. Kopier dokumentområdet (mappen System0001 inkludert undermapper) til den nye plasseringen. Det er svært viktig at du kopierer mappen, og ikke bruker klipp og lim.
  3. Noter deg den nye filbanen. Husk at dette må være en nettverksbane, for eksempel \\Server\Mamut\Data\System0001.
  4. Gi alle brukere av programmet full tilgang til det nye området. Les mer i Dele dokumentområdet.
  5. Gå til Vis - Innstillinger - Andre innstillinger - Andre programmer i ditt Mamut-program.
  6. Klikk på Rediger ved siden av feltet Dokumentområde.

7. Angi den nye plasseringen, og klikk Oppdater.

Du får opp en feilmelding dersom plasseringen er ugyldig eller mappen ikke er delt på riktig måte.
  8. Fjern det gamle dokumentområdet. Pass på at du bare fjerner mappen System0001.

Dokumentområdet er nå flyttet.

Se også:

Dele dokumentområdet

Slik flytter du: Serverinstallasjon