Slik flytter du: Serverinstallasjon

Det er mulig å flytte programmet og databasen for eksempel fra en gammel til en ny datamaskin eller server. Merk at den enesten måten å flytte databasen på, er å bruke sikkerhetskopiering. Det er ikke mulig å flytte programfilene til Mamut Business Software, du må installere programmet på nytt på den nye datamaskinen. Prosedyren er avhengig av installasjonstype.

Merk! Alle brukere må være utlogget før du starter prosedyren nedenfor.

Slik flytter du Mamut Business Software og databasen til en annen server

1. Flytt først dokumentområdet.
    Les mer i Flytte dokumentområdet.
  2. Gå til Hjelp - Om - Administrer lisensinformasjon - Installerte maskiner og velg Inaktiv ved siden av datamaskinen som du ikke lenger ønsker å bruke. Klikk OK.
    Viktig!
    Ikke lukk Mamut Business Software, men fortsett videre til neste steg.
  3. Ta en standard sikkerhetskopi via Fil - Sikkerhetskopiering - Utfør sikkerhetskopiering.
    Sørg for at du lagrer sikkerhetskopien på en plassering som den nye serveren har tilgang til, eller hvorfra du enkelt kan tilbakekopiere den, for eksempel en minnepinne. Les mer i Utføre sikkerhetskopiering.
  4. Installer programfilene til Mamut Business Software på den nye datamaskinen som skal brukes som server.
    Les mer i Om installasjon.

Merk! Dersom du installerer en versjon som er nyere enn din nåværende installasjon, vil databasen automatisk oppdateres. Vi anbefaler at du alltid bruker nyeste versjon.

5. Start opp Mamut Business Software. Dette vil åpne veiviseren for førstegangs oppstart.
  6. Velg Tilbakekopier sikkerhetskopi i det første trinnet i veiviseren, og klikk Neste.
    Dette vil lukke oppstartsveiviseren og åpne veiviseren for tilbakekopiering.
  7. Velg Ekstern sikkerhetskopi, og klikk på knappen til høyre for å bla deg frem til plasseringen til sikkerhetskopien.
    Skriv eventuelt inn passord for sikkerhetskopien dersom sikkerhetskopien du har valgt er passordbeskyttet.
  8. Klikk deretter Neste og Neste igjen.
  9. Les den viktige informasjon i vinduet, og merk av for at Jeg har lest og forstått advarselen ovenfor før du klikker Neste.
    Sikkerhetskopien vil tilbakekopieres, og informasjon om sikkerhetskopien vil vises når tilbakekopieringen er fullført.
  10. Klikk Avslutt for å lukke Mamut DataTools.

Du kan nå bruke Mamut Business Software på den nye serveren.

Siden databasen nå er blitt flyttet, vil ikke klientene/arbeidsstasjonene kunne koble seg til databasen. Følg stegene nedenfor for å koble til arbeidsstasjonene på nytt.

Slik kobler du en klient/arbeidsstasjon til en database

1. Fjern filen mamut.ini fra klienten/arbeidsstasjonen. Som standard vil du finne filen på følgende plassering:
    Windows 7® og nyere: C:\Brukere\Felles\Public Mamut\Mamut (C:\Users\Public\Public Mamut\Mamut).
  2. Start Mamut Business Software.
  3. Velg Koble meg til en eksisterende flerbrukerinstallasjon i veiviseren.
  4. Du kan se hvilken databaseserver du kobler til, ved å klikke Velg databaseserver. I dette vinduet kan du også teste om du har tilgang til serveren.
  5. Klikk Neste.
  6. Velg database, og klikk Neste.
    Hvis det finnes flere databaser på serveren, vil du få opp en liste over alle tilgjengelige databaser.
  7. Logg til slutt inn med brukernavn og passord som du har fått av systemadministratoren, og klikk OK.
  8. Gjenta for alle klienter/arbeidsstasjoner.

Tilkoblingen til databasen har blitt gjenopprettet.

Se også:

Om installasjon

Flytte dokumentområdet

Slik flytter du: Klient/Arbeidsstasjon

Slik flytter du: Enbruker

Utføre sikkerhetskopiering

Om tilbakekopiering av sikkerhetskopi