Slik flytter du: Klient/Arbeidsstasjon

Det er mulig å flytte programmet, for eksempel fra en gammel til en ny datamaskin. Det er ikke mulig å flytte programfilene til Mamut Business Software, du må installere programmet på nytt på den nye datamaskinen.

Viktig! Sørg for at du installerer samme versjon av programmet på den nye datamaskinen. Dersom du for tiden har en eldre versjon av Mamut Business Software, anbefaler vi at du oppdaterer versjonen først. Les mer i Om oppdatering til ny versjon.

Slik flytter du en klient/arbeidsstasjon

1. Kontroller eventuelt versjonen til programmet ved å åpne programmet og gå til Hjelp - Om.
  2. Gå til Hjelp - Om - Administrer lisensinformasjon - Installerte maskiner, og velg Inaktiv ved siden av datamaskinen du ikke lenger ønsker å bruke. Klikk OK.
  3. Installer Mamut Business Software på den nye datamaskinen.

Les mer om installasjon av programmet i Om installasjon. Dersom du fremdeles har tilgang til et klientinstallasjonssett, anbefaler vi at du starter installasjonen fra denne mappen. Klientinstallasjonssettet kan opprettes under serverinstallasjonen.

Dersom du har installert programmet ved hjelp av et klientinstallasjonssett, vil du komme direkte til innloggingsvinduet når du åpner programmet. Har du installert på annen måte, må du følge trinnene nedenfor.

4. Velg Koble meg til en eksisterende flerbrukerinstallasjon i veiviseren.
  5. Du kan se hvilken databaseserver du kobler til, ved å klikke Velg databaseserver. I dette vinduet kan du også teste om du har tilgang til serveren.
  6. Klikk Neste.
  7. Velg database, og klikk Neste.
    Hvis det finnes flere databaser på serveren, vil du få opp en liste over alle tilgjengelige databaser.
  8. Logg til slutt inn med brukernavn og passord som du har fått av systemadministratoren, og klikk OK.

Du kan nå ta i bruk Mamut Business Software på den nye datamaskinen.

Se også:

Om installasjon

Slik flytter du: Enbruker

Slik flytter du: Serverinstallasjon