Introduksjon til oppdatering til ny versjon

Mamut lanserer med jevne mellomrom nye versjoner av Mamut Business Software.

Vi anbefaler våre kunder å oppdatere til siste hovedversjon.

Merk! Kontroller at din datamaskin/server oppfyller de gjeldende systemkravene før du installerer. Informasjonen er tilgjengelig på Internett: www.mamut.no/system(ekstern lenke). Vær oppmerksom på at oppdateringen kan ta lang tid, spesielt ved store datamengder.

Mellom hovedoppdateringer gjøres det forbedringer av eksisterende funksjonalitet ved helt spesielle behov. Disse versjonene tilgjengeliggjøres via Internett gjennom delversjoner.

Oppdateringer som er gjort i Service Release kan være relevante kun for enkelte brukere, da endringene kan være relaterte til spesielle funksjoner i programmet som ikke benyttes av alle.

Det er viktig at du leser materiellet som følger oppdateringen før du iverksetter denne. Du må også ta sikkerhetskopi først.

Les mer Om sikkerhetskopiering.

Enkelte egendefinerte rapporter kan slutte å fungere etter oppdatering til ny versjon.

Oppdatering i flerbrukermiljø

Oppdatering i flerbrukermiljø bør foretas av systemadministrator. Server bør oppdateres først, etter at sikkerhetskopi er tatt og alle brukere er logget av. Når server er oppdatert, vil brukere som logger seg på via arbeidsstasjonene få beskjed om at deres versjon må oppdateres. Systemadministrator kan i løpet av serveroppdateringen velge å lagre installasjonsfilene på server. Ved oppstart av programmet på arbeidsstasjonene vil brukerne da få spørsmål om de vil benytte disse filene til oppdateringen. Arbeidsstasjonene kan imidlertid også oppdateres ved nedlasting.

Tilgangskontroll

Som standard er det kun Systemadministrator, det vil si brukere med tilgangsmalene Full tilgang/Superbruker eller Administrator, som har tilgang til å oppdatere til ny versjon. Øvrige brukere kan imidlertid gis tilgang via tilgangsmalene under Tilgangskontroll i Brukeradministrasjon. Dette må gjøres før oppdateringen. Før oppdatering av systemdatabasen kan startes kontrolleres tilgangen, og den som oppdaterer må oppgi brukernavn og passord. Les mer i Tilgangskontroll.

Det vil alltid være minst én bruker med tilgangsmalen Full tilgang/Superbruker i systemet.

Alle brukere i et flerbrukermiljø kan imidlertid oppdatere sine klienter/arbeidsstasjoner etter at systemdatabasen er oppdatert på server.

Flytte Mamut Business Software og databasen til en annen datamaskin/server

Det er mulig å flytte programmet og databasen for eksempel fra en gammel til en ny datamaskin eller server.

Flytte programmet til en annen datamaskin/server

Oppdatering av innebygget hjelp

Innebygget hjelp oppdateres automatisk når du oppdaterer til ny versjon av programmet.

Tips! Du kan også velge nettbasert hjelp med den nyeste versjonen av hjelp. Dette gjør du under Vis - Innstillinger - Bruker - Annet.

Last ned systemfiler via programmet

I spesielle tilfeller kan du også laste ned nye/oppdaterte systemfiler via programmet ved å gå til Fil - Databaseverktøy - Last ned systemfiler. Merk at denne funksjonaliteten kun er tilgjengelig for systemadministratorer/superbrukere, og bør bare brukes når du har fått uttrykkelig beskjed om dette.

Merk! Nedlasting av systemfiler er ikke det samme som å oppdatere programmet til en ny versjon. Nye eller oppdaterte systemfiler vil gjøres tilgjengelig av programvareleverandøren når en liten endring i systemtabeller er tilgjengelig.

Les mer i Last ned systemfiler.

Se også:

Oppdateringsveiviser

Registrere lisensnummeret

Om flerbrukerinstallasjon

Om installasjon

Om Tilgangskontroll

Databaseverktøy

Brukerinnstillinger - Annet