Flytte programmet til en annen datamaskin/server

Det er mulig å flytte programmet og databasen for eksempel fra en gammel til en ny datamaskin eller server.

Merk at den eneste måten å flytte databasen på, er å bruke sikkerhetskopiering. Det er ikke mulig å flytte programfilene til Mamut Business Software, du må installere programmet på nytt på den nye datamaskinen. Prosedyren er avhengig av installasjonstype. Etter installasjonen vil du få mulighet til å tilbakekopiere sikkerhetskopien i veiviseren for førstegangs oppstart.

Dersom du installerer en versjon som er nyere enn din nåværende installasjon, vil databasen automatisk oppdateres. Vi anbefaler at du alltid bruker nyeste versjon.

Flytte enbrukerinstallasjon

Enbrukerinstallasjon betyr at du har lisens for å benytte programmet på én maskin. Programfilene skal installeres på den maskinen hvor du skal bruke programmet, og avinstalleres på den maskinen du flytter programmet fra. Flere personer kan likevel dele maskinen, og registreres som brukere av programmet.

Les mer i Slik flytter du: Enbruker.

Flytte flerbrukerinstallasjon - server

Har du installert i flerbruker, skal du flytte dokumentområdet til den nye serveren før du flytter programmet. Du må også sørge for at brukerne har tilgang til felles områder på denne maskinen for dokumentområdet og for databasen. Maskinen du velger kan være en maskin som bare fungerer som server, eller en av brukernes maskiner.

Les mer i Slik flytter du: Serverinstallasjon.

Flytte flerbrukerinstallasjon - klient/arbeidsstasjon

Skal du bytte arbeidsstasjon, setter du først den "gamle" maskinen som Inaktiv, før du installerer på den nye og kobler deg til server.

Les mer i Slik flytter du: Klient/Arbeidsstasjon.

Denne informasjonen er også tilgjengelig i form av en opplæringsvideo på våre hjemmesider på www.mamut.no/tutorials(ekstern lenke). Mamuts online læreprogram tilbyr deg og dine medarbeidere tilgang til kortfilmer med svar på ofte stilte spørsmål (FAQs). Filmene inkluderer korte og enkle instruksjoner som demonstrerer sentrale prosesser i systemet.

Se også:

Flytte dokumentområdet

Om installasjon

Om sikkerhetskopiering

Om databasen