Last ned systemfiler

Mamut tilbyr fra tid til annen nye systemfiler for nedlasting via Internett. Databaseverktøyet Last ned systemfiler benyttes til dette formålet. Merk at verktøyet kun er tilgjengelig for systemadministrator/superbruker, og at denne funksjonen ikke er det samme som å oppdatere til ny versjon. Les mer om oppdatering til ny versjon her.

I veiviseren for funksjonen velger du å laste ned systemfiler fra Internett. Deretter får du opp et vindu som angir tilgjengelige systemfiler.

Merk! Vær oppmerksom på enkelte av disse systemfilene ikke installeres automatisk, men må kjøres fra området du laster ned filene til.

Funksjonen bør ikke brukes med mindre programvareleverandøren har informert deg om at nye systemfiler er tilgjengelige. Informasjon om tilgjengelige systemfiler gis i den ordinære markedskommunikasjonen fra programvareleverandøren.

Systemfiler oppdaterer loggfilene med informasjon om hvilke funksjoner som er lastet ned, med dato, tid, bruker og oppdateringsnummer.

Slik laster du ned nye systemfiler

1. Ta en sikkerhetskopi av systemet.
  2. Velg Fil - Databaseverktøy - Last ned systemfiler.
  3. Velg Last ned filer fra Internett, og klikk Neste.
  4. Skjermen Tilgjengelige oppdateringer viser hvilke filer som kan lastes ned. De som er markert med grønt er allerede lastet ned og oppdatering er gjort.
  5. Marker systemfilene du vil laste ned og oppdatere Mamut med.
  6. Klikk Oppdater.

Filene blir lagret på det området du har angitt. Når du klikker OK, avsluttes programmet. Oppdateringen vil starte automatisk dersom den kun inneholder én fil. Er det flere filer, vil utforskeren åpne mappen der du lagret filene. Installer de nye filene ved å dobbeltklikke på dem. Er det flere filer, må du kjøre en oppdatering av gangen. I flerbrukermiljøer må systemadministrator logge av alle brukere og installere filene på server først, før filene installeres på arbeidsstasjonene.

Tips! Dersom du ikke har Internett, kan enkelte systemfiler være tilgjengelige via andre lagringsmedier. Du benytter samme menyvalg for å lese inn disse , men velger Les inn fil fra din maskin eller annet lagringsmedium under punkt 3.

Se også:

Databaseverktøy

Om sikkerhetskopiering