Hente og vedlikeholde kontaktinformasjon fra Telefonkatalogen Bedrift

Merk! Funksjonaliteten er tilgjengelig kun som tilleggsprodukt i enkelte programversjoner.

Med Mamut Enterprise Telefonkatalogen Bedrift er det i kontakt- og kontaktpersonkortet mulig å gjøre oppslag på navn, adresse eller telefonnummer i en integrert online kontaktdatabase. Det betyr at du kan søke og hente inn oppdatert kontaktinformasjon på dine kontakter. Ved å klikke på knappen Oppdatere kontaktinformasjon vil det gjøres søk på allerede registrert informasjon, og du vil få listet opp potensielle kontakter med match på ett eller flere punkter. Du kan deretter velge å oppdatere alle eller utvalgte felter på kontaktkortet.

Du kan også gjøre søk på nye kontakter. Får du en ny kunde på telefonen, kan du raskt opprette vedkommende som en kontakt, hente inn kontaktinformasjonen, og fylle inn detaljene mens du fremdeles har vedkommende på tråden. Dermed kan du konsentrere deg om samtalen i stedet for å spørre ut kunden om adressedetaljer, telefon og faksnumre, men likevel ha et korrekt og oppdatert kontaktkort på vedkommende.

Du kan åpne et kart som viser deg hvor kontakten holder til, og du kan se reiseruten fra din egen adresse til kontakten.

Slik henter du inn kontaktinformasjon fra Telefonkatalogen Bedrift

1. Velg Vis - Kontakt - Kontaktoppfølging eller Kontaktperson.
  2. Slå opp på kontakten du ønsker å oppdatere
    eller
    Opprett en ny kontakt og skriv inn en eller flere opplysninger du kjenner om kontakten, for eksempel navn.
  3. Klikk på Oppdatere kontaktinformasjon. Søket foretas.
  4. Marker riktig kontakt i listen.
  5. Velg hvilke felter du ønsker skal oppdateres i kontaktkortet.
  6. Klikk Oppdater.

Feltene du har valgt oppdaterer kontaktkortet med opplysninger fra databasen. Eventuelle opplysninger som fantes fra før blir overskrevet.

Du kan angre før du lagrer. Klikk på Angre-knappen på verktøylinjen, eller bruk trykk [Ctrl] + [Z] på tastaturet.

Tips! Du kan bytte Søkekriterie i feltet for dette i vinduet som kommer opp. Dette kan være til god hjelp når du har flere opplysninger på kontakten, men søkeresultatet gir mange treff. Bytt søkekriterium i nedtrekkslisten, og klikk på Søk.

Felter som omfattes av søket

Enkelte av feltene er ikke relevante for søk fra Kontaktperson. Søket foregår i rekkefølge i henhold til listen over.

Dersom du ikke bruker leveringsadresse for kontakten, vil funksjonen Vis reiserute ikke fungere. Dog vil den også søke på ditt organisasjonsnummer og koble dette mot din adresse, dersom disse opplysningene er tilgjengelige i databasen det søkes i.

Se også:

Vis kart og reiserute til kontakten

Om organisering og vedlikehold av kontakter