Om integrasjon med Compello

Denne integrasjonen krever lisens på tilleggsprodukt, samt lisens for Compello.

Produktet Mamut Enterprise Compello sørger for integrasjon mellom ditt Mamut-system og Compello Softwares løsning Compello. Det handler i praksis om å gjøre papirdokumenter om til elektroniske dokumenter slik at du kan lese dem på skjermen din. Deretter lager du regler i Compello for å styre arbeidsflyten av dokumentene. Og sist, men ikke minst - dokumentene er alltid tilgjengelige. De ligger i Compellos elektroniske arkiv, kun noen tastetrykk unna.

Compello Software AS er et selskap som leverer programvare for elektronisk behandling av rekvisisjoner, faktura og andre dokumenter - til privat og offentlig sektor.

Compello er et standardprodukt med moduler for skanning, tolkning, registrering, arbeidsflyt og arkivering. Compello har funksjonalitet for innlesing, arkivering og behandling også av elektroniske fakturaer (EDI, XML).

Systemet er integrert med Mamut Business Software. Du må ha lisens på Compello, og tilleggsprodukt i Mamut Business Software for å benytte integrasjonen.

Legg merke til at all interaksjon mellom Compello og Mamut Business Software startes ved hjelp av funksjoner i Mamut Business Software.

Integrasjonen fungerer slik at du først eksporterer dine grunndata fra Mamut Business Software ved hjelp av Eksport til Compello. Compello mottar da blant annet dine leverandører og din kontoplan. Du er nå klar til å benytte Compello-systemet til selve skanningen, og til kontering av inngående fakturaer og kreditnotaer. Når bilaget er ferdigbehandlet i Compello, kan du importere disse i programmet ved hjelp av Importer bilag fra Compello. Importen skjer direkte til Hovedbok. I løpet av importen skriver du ut en bilagsjournal for de importerte bilagene.

Når bilagsjournalen er utskrevet, vil programmet oppdatere Compello med informasjon om bilagsnummer bilagene fikk, og at bilagene er importert i Mamut Business Software, slik at disse ikke kan hentes på nytt fra Compello.

Mamut Business Software vil nå ha det skannede dokumentet som vedlegg til bilaget.

Dersom Mamut Business Software har et skannet dokument vedlagt bilaget, kan du åpne dokumentet direkte fra programmet. På verktøymenyen i Hovedbok, Kontaktkort og Reskontro åpner du dokumentet ved hjelp av knappen Vis skannet bilag (Shift+Ctrl+C) i verktøymenyen. Knappen er kun aktiv for de bilagene som har et slikt dokument vedlagt. Knappen er kun synlig for brukere av integrasjonen med Compello.

Det er i hovedsak inngående fakturaer og kreditnotaer det er naturlig å skanne og overføre til Mamut Business Software. Du velger bilagsart i Compello. Det vil også være mulig å registrere andre bilagsarter, men naturlig nok ikke utgående fakturaer og kreditnotaer.

Vær oppmerksom på at alle bilag blir merket med bilagsarten Inngående faktura. Dette betyr at du vil finne disse under denne rubrikken i hovedboken. Bilagsarten påvirker ikke selve konteringen av bilaget.

Se også:

Om skanning av dokumenter

Kom i gang med Compello-integrasjonen

Innstillinger for integrasjon med Compello

Eksport til Compello

Import av bilag fra Compello