Om Prosjektmodulen

Prosjektmodulen er organisert med tanke på prosjektorientert arbeid. Her kan du registrere nye kontakter, ordre, aktiviteter med mer, gjennom de ulike fanekortene i prosjektregisteret. Denne modulen er tett integrert med de andre modulene i programmet, dermed kan du selv bestemme om du vil arbeide prosjektorientert eller ikke.

Prosjektregisteret åpnes via Vis - Prosjekt - Prosjektregister. Du kan velge om du vil at prosjektlistevinduet skal åpnes automatisk hver gang du åpner prosjektmodulen ved å gå til Vis - Innstillinger - Bruker - Innstillinger per modul - Prosjekt.

Prosjektene kan deles inn i Eksterne eller Interne prosjekter. Det er kun eksterne prosjekter som kan viderefaktureres. Du kan definere Prioritet, sette prosjektet midlertidig eller permanent til Inaktivt, tilknytte en Avdeling samt planlegge varighet og sammenligne med faktisk utført tid. Du kan legge inn et Budsjett for prosjektet.

Har du Microsoft Office Project installert på din maskin, vil fanekortet Gantt-diagram være synlig, og du kan opprette Project-filer herfra som blir knyttet til prosjektet.

Et prosjekt kan være en del av et annet prosjekt, og blir da et underprosjekt.

Integrasjon med andre moduler

Et prosjekt kan ha ulike kontakter og kontaktpersoner involvert i prosjektet. Disse tilknyttes via fanekortet Kontakter i prosjektregisteret. Du kan markere en kontakt som Standardkontakt, for lettere å holde oversikt.

Merk! Du kan ikke opprette nye prosjekter fra fanekortet Prosjekt i kontaktmodulen. Du kan imidlertid redigere eksisterende prosjekt ved hjelp av Rediger-knappen på dette fanekortet.

I fanekortet Ordre/faktura i prosjektregisteret registrerer du nye ordre som er relatert til prosjektet, mens på fanekortet Innkjøp kan du se innkjøp som er registrert med tilknytning til prosjektet.

Du kan opprette aktiviteter og dokumenter tilknyttet prosjektet, registrere timer, og linke produkter til prosjektet. Du kan også knytte egne ansatte til prosjektet.

Fakturering

Du kan fakturere prosjektet basert på to ulike faktureringsmetoder: innkjøp og timeregistrering, eller fastpris.

Se også:

Prosjektregisteret

Om prosjektfakturering

Brukerinnstillinger for prosjekt

Om prosjekt- og avdelingsregnskap

Om budsjett