Brukerinnstillinger for Prosjekt

Ved å klikke på knappen Brukerinnstillinger i verktøylinjen i prosjektvinduet har du mulighet til å tilpasse prosjektmodulen etter dine behov. Du kan også velge Vis - Innstillinger - Bruker - Innstillinger per modul, og klikke Prosjekt for å åpne innstillingene.

Vinduet består av tre fanekort; Standardoppsett, Prosjektkort og Fanekort.

Standardoppsett

I dette fanekortet kan du tilpasse registeret til din bruk. Du kan velge mellom tre forhåndsdefinerte innstillinger for hvilke felter og kolonner som skal vises.

Enkel: Viser få felter i et svært forenklet skjermbilde.

Normal: Viser de vanligste feltene og gjør standard funksjonalitet tilgjengelig.

Avansert: Viser flere felter og mer funksjonalitet.

Velger du et av disse oppsettene, kan du i de neste fanekortene se hvilke felt og hvilken funksjonalitet som blir tilgjengelig.

Ønsker du å skreddersy vinduet selv, kan du gjøre det under Fanekort.

Prosjektkort

I dette fanekortet kan du legge inn standardverdier som skal gjelde nye prosjekter du oppretter.

Du kan legge inn Planlagt startdato og Faktisk startdato, eller du kan merke av for Systemdato dersom du ønsker å bruke programmets systemdato. I nedtrekkslisten for Type kan du velge om du ønsker at nye prosjekter automatisk skal være merket av som Ekstern eller Intern. Som standard er fullføringsgraden satt til 0, men det er mulig å velge andre alternativer i nedtrekkslisten.

Hvis du ønsker å få Avdeling, Prioritet og Ansvarlig utfylt automatisk på nye prosjekter, setter du ønskede verdier her.

Tilgjengelig i regnskap vil som standard være merket av, men ønsker du ikke at prosjektene du oppretter skal være tilgjengelig i regnskapsmodulene, kan du fjerne markeringen.

Under Annet kan du merke av dersom du ønsker at prosjektlisten åpnes automatisk ved åpning av prosjektkortet. Det kan være hensiktsmessig dersom du jobber med flere ulike prosjekter.

Som standard er det merket av for at det skal legges inn informasjon om bruker og tidspunkt når det legges inn notater, men du kan fjerne markeringen om du ikke ønsker registreringsinformasjonen.

Fanekort

Her kan du bestemme hvilke fanekort som skal vises i prosjektmodulen ved å markere fanekortene. Vi anbefaler at du fjerner markeringen for fanekort du ikke trenger for å få et mest mulig oversiktlig vindu. Dersom du klikker på en av knappene i fanekortet Standardoppsett, vil innholdet her endre seg tilsvarende.

Under Annet kan du merke av om du ønsker at summene på Tilbud, Ordre/Faktura, Produkt og Innkjøp skal vises inklusiv mva.

Se også:

Om Prosjektmodulen

Prosjektregisteret

Prosjektfakturering

Om brukerinnstillinger