Prosjektfakturering basert på fastpris

Ved prosjektfakturering basert på fastpris angir du selv en totalsum (fastpris) for prosjektet. Alle ordrer som opprettes via faktureringsveiviseren i prosjektet i prosjektregisteret, vil trekkes fra fastprisen. Dermed får du en rask oversikt over de ulike summene, i tillegg til at du sikres mot at totalsummen overskrides. Programmet vil gi deg en advarsel hvis du forsøker å fakturere en høyere sum enn dette.

Merk! Ordrer som registreres fra fanekortet Ordre/Faktura i prosjektregisteret, vil også trekkes fra prosjektets fastpris, men med denne fremgangsmåten vil du ikke få opp en advarsel dersom fastprisen overskrides.

Sifrene du registrerer under Viderefakturering basert på fastpris vil overskrive de som er registrert i ordre/faktura- og produktmodulen.

Slik fakturerer du et prosjekt basert på fastpris

1. Klikk på knappen Fakturering. Velg alternativet Viderefakturering basert på fastpris fra nedtrekkslisten, og klikk OK.

2. Klikk eventuelt på søkeknappen for å registrere et kontonummer for prosjektet.
    Lar du feltet stå tomt, vil kontonummeret som er registrert i feltet Kontonr. på faktura i firmainnstillingene (Vis - Innstillinger - Firma - Økonomi-Land) brukes på prosjektfakturaene. Les mer om å registrere bankkontonummer i Kontoinformasjon.
  3. Skriv inn en Fast tekst på faktura hvis du vil at alle fakturaer på dette prosjektet skal ha en standardtekst.
  4. Klikk Ny for å opprette en ny linje i feltet Ordregrunnlag. Da settes det inn en ny linje hvor du kan velge Status og Beløp, samt skrive inn en Kommentar.
  5. Dersom det er første gang du fakturerer prosjektet, må du først angi prosjektets fastpris i feltet Fakturerbar sum for at knappen Fakturer skal bli aktiv. Dette er totaltsummen som det vil være mulig å fakturere.
  6. Klikk på knappen Fakturer for å starte faktureringsveiviseren når du har lagt til alle aktuelle linjer. En veiviser vil åpnes som hjelper deg gjennom faktureringsprosessen.
  7. .Klikk på søkeknappen i veiviserens første bilde for å velge kontakt (og ev. kontaktperson) du vil opprette ordre på. Klikk Neste.
  8. Linjene du registrerte i feltet Ordregrunnlag vises i vinduet Inkluderes ikke. Marker linjen du vil fakturere, og klikk på den enkle pilknappen som peker mot høyre for å inkludere linjen på ordren, eller klikk eventuelt på den doble pilknappen som peker mot høyre for å inkludere alle linjene.
  9. I vinduet som åpnes velger du produkt som beløpet/beløpene skal relateres til, og klikker OK.
  10. Gjenta eventuelt trinn 10 og 11 for alle linjer du ønsker å inkludere på ordren.
  11. Klikk deretter på Neste.
  12. Klikk Fullfør.

Ordren er nå opprettet.

Tips! Feltet Fakturerbar sum viser totalsummen det er mulig å fakturere. Dermed får du en rask oversikt over de ulike summene, i tillegg til at du sikres mot at summen du registrerte i feltet Fakturerbar sum overskrides. Programmet vil gi deg en advarsel hvis du forsøker å fakturere en høyere sum enn dette.

Se også:

Viderefakturering av prosjekt basert på innkjøp og timeregistrering

Om prosjektfakturering