Prosjektregister, fanekortet Gantt-diagram

Merk! Du må ha Microsoft Office Project installert for å kunne aktivere fanekortet Gantt-diagram. For å være sikker på at Mamut Business Software har funnet dette programmet, gå til Vis - Innstillinger - Andre Innstillinger - Andre programmer. Der kan du se en oversikt over hvilke programmer Mamut Business Software har funnet på din datamaskin. Klikk på Søk-knappen for å oppdatere og legge til endringer på listen.®

Microsoft Office Project gir det et visuelt verktøy for effektivt å kunne arbeide med en rekke prosjekter og programmer. Det kan hjelpe ditt firma med å møte viktige frister, med å velge de rette ressursene for å planlegge, administrere og sammarbeide med enkeltpersoner, team eller hele firmaet.

I fanekortet Gantt-diagram i prosjektregisteret kan du opprette Gantt-diagrammer som gjør det enklere å visualisere varigheten og utviklingen av prosjektet. For å få tilgang til dette fanekortet, gå til Vis - Prosjekt - Prosjektregister - Gantt-diagram. Når du har opprettet et nytt dokument og skrevet inn nødvendig informasjon, klikk på knappen Opprette/flette for å åpne Gantt-diagrammet. Her kan du planlegge varigheten av prosjektet, og dele det opp i seksjoner. På denne måten kan det være lettere å estimere hvor lang tid prosjektet vil ta.

Du kan opprette et nytt Gantt-diagram ved å klikke på knappen Ny. Skjermen Nytt dokument vil åpne hvor du kan legge til informasjon om prosjektet.

Du kan redigere informasjonen i dokumentet ved å klikke på Rediger. Dokumentet vil åpnes i redigeringsmodus hvor du kan endre informasjon som nødvendig.

Du kan åpne dokumentet ved å merke det og så klikke Åpne dokument. Dokumentet åpnes i Microsoft Project hvor du kan redigere og legge til informasjon som nødvendig.

Du kan slette dokumentet ved å klikke på Slett.

Du kan oppdatere dokumentet med nyeste informasjon ved å klikke på knappen Oppdater.

Merk! Det er særlig viktig at du fyller ut feltet Overskrift. Klikk på Opprette/flette-knappen. Da åpnes Microsoft Office Project.

Når du har opprettet et nytt dokument, kan du legge til og redigere planer for prosjektet og all annen informasjon i Gantt-diagrammet i Microsoft Project. Du kan for eksempel, redigere oppgavenavn, hoved- og underelementer, blant annet varighet, inkludert start- og sluttdatoer. Når denne informasjonen har blitt lagt til, vil du kunne se en visuell oversikt over prosjektet.

Tips! Det kan være nyttig å dele prosjektet opp i flere mindre deler. Det endelige gantt-diagrammet vil vise prosjektets totale varighet med alle mindre deler inkludert.

Se også:

Prosjektregisteret

Om Prosjektmodulen