Egenskaper for valgt mal

I funksjonen Egenskaper for valgt mal som du finner øverst til høyre i området Designmal under Nettsted, kan du bestemme hvorvidt designmalen du har valgt skal benytte rammer (frames) samt hvilken skrifttype som skal benyttes i menyer og tekst på nettstedet.

Designmaler som bruker rammer som standard vil være merket av, men det vil i flere tilfeller være mulig å overstyre dette manuelt. Det gjelder også designmaler som i utgangspunktet ikke bruker rammer. Standardinnstillingen er som regel det som passer best for malen.

Fordeler med rammer

Fordeler uten rammer

Skrifttyper

Du kan velge blant et utvalg skrifttyper (fonter) som egner seg for nettsteder. Skrifttypene benyttes i menyer og innhold på nettstedet.

Merk! Endringer av skrifttypene her endrer ikke nettbutikken, kun nettstedet.

Valg av skrifttype angir førstevalget for visning av tekst i leserens nettleser ved besøk på nettsidene. Enkelte nettlesere vil kunne ignorere førstevalget og følge 2. og 3. valg som vil følge standard for malen.

Se også:

Designmal Nettsted

Designtips for nettsted