Hyperlink

Ved hjelp av knappen Sett inn 'hyperlink', som er tilgjengelig i verktøylinjen på alle innholdssider under Rediger nettsted, kan du enkelt sette inn linker til bl.a. andre nettsteder, interne produktsider, nyhetssider, undersider, kontaktsider m.m.

For å lage en link må du først markere teksten/bildet du vil linke og deretter klikke på knappen Sett inn 'hyperlink'. Vinduet Hyperlink vil da åpnes og du kan velge type link og hva du vil linke til.

I feltet Tekst til verktøytips kan du skrive inn en liten forklarende tekst (Tooltip) som vil vises når musen beveges over linken eller bildet som er linket.

Under knappen Avansert kan du i tillegg Angi standard mål for linking (Target), slik at du kan bestemme om linken skal åpnes Standard, i Nytt vindu, i en Overordnet ramme (Parent frame), i Samme ramme eller i Øverste ramme. Dette gir deg som administrator langt bedre muligheter til å skreddersy ditt nettsted.

Tips! Du kan også skrive inn en link direkte i teksten, f.eks. www.mamut.no. Teksten vil da automatisk bli gjort om til en link.

Alternativer for type hyperlink

URL: Skriv inn URL-en til nettsiden du vil linke til. Http:// er forhåndsutfylt, slik at du bare trenger å skrive inn f.eks. www.mamut.no.

LukketKlikk her for detaljert informasjon om URL.

URL = Uniform Resource Locator

URL er betegnelsen på måten dokumenter og andre ressurser på Internett adresseres. F.eks. ditt nettsted hos Mamut adresseres på følgende måte: http://www.mamut.net/dinbedrift

Denne URL-en består av prefikset http:// som betyr at adressen er til en side på en Web-tjener, mens mamut.net er domenenavnet til Web-tjeneren. Etter dette kan det ev. komme katalognavn og filnavn som f.eks. /dinbedrift (hvor dine sider hos Mamut ligger).

Produkt: Velger du å linke til en produktside kan du klikke på søkeknappen for å bla deg frem til produktet du vil linke til. Vil du at produktet skal legges i handlekurven ved klikk på linken kan du merke av for Legg direkte i handlekurv.

Merk! Denne funksjonen vil ikke fungere på samme måte for produkter som selges i ulike varianter, ved valg av hovedproduktet. Brukeren vil i stedet ledes til siden for valg av variant.

Nyheter: Her kan du velge blant nyhetene/artiklene du har opprettet.

Underside: Her kan du velge blant undersidene du har opprettet.

Kontaktside: Her kan du velge blant kontaktsidene du har opprettet.

Produktgruppe: Klikk på søkeknappen og bla deg frem til aktuell produktgruppe i oversikten over alle produkt- og undergrupper.

Vedlegg: Velger du å linke til et vedlegg vil du i nedtrekkslisten kunne velge blant eksisterende vedlegg på nettstedet. Vil du legge til et nytt vedlegg klikker du på søkeknappen og deretter Ny. Du kan nå bla deg frem til aktuelt dokument på maskinen din.

Nettsted: Dette valget gir deg mulighet til å linke direkte til Hovedsiden, Om oss, Nyhetsliste, Kampanje, Logg inn, Ny bruker, Tips en bekjent eller Nettstedskart.

Merk! Alternativene kan variere avhengig av hvilket program og tilleggsprodukter du har.

Se også:

Hvordan sette inn en hyperlink?

Hvordan sette inn vedlegg?

Verktøy for nettstedet