Kom i gang med nettbutikk

For å kunne selge produkter i din nettbutikk må produktene du skal selge være opprettet i produktregisteret i programmet. De må også være merket av for Skal kunne selges på ett eller flere nettsteder under fanekortet Nettsted. Du kan opprette nye produkter ved å velge Vis - Produkt - Produktregister eller ved å klikke Ny i fanekortet Produktutvalg i modulen Rediger nettsted.

Merk! Dersom fanekortet Nettsted ikke vises i produktregisteret, må du merke av for Bedriften selger produkter på Internett under Firmainnstillinger for Produkt.

I tillegg må du merke minst 1 leveringsform og 1 betalingsform som Tilgjengelig på Internett for at det skal være mulig å gjennomføre et kjøp i nettbutikken din. Du kan selvsagt bruke så mange leveringsformer og betalingsformer som du har behov for.

Hvordan komme i gang med nettbutikk

1. Velg Vis - Netthandel - Rediger Nettsted, velg fanekortet Innhold og deretter fanekortet Produktutvalg. Legg til produktene du ønsker å selge i nettbutikken ved å klikke på knappen Produktutvalg i nettbutikk.
  2. Velg fanekortet Nettbutikk og det underliggende fanekortet Selskapsinformasjon, merk av for hvilken informasjon om ditt firma som skal vises i din nettbutikk.
  3. Gå til fanekortet Vilkår og opprett vilkårene som skal gjelde ved handel i din nettbutikk.
  4. Velg fanekortet Kundeinfo og merk av for informasjonen du vil skal vises og fylles ut av kjøper i nettbutikken.
  5. Velg Vis - Innstillinger - Firma - Standardregister, og finn Leveringsformer. Merk av for Tilgjengelig på Internett for den eller de leveringsformene du ønsker skal kunne benyttes i nettbutikken.
  6. Velg Vis - Innstillinger - Firma - Standardregister, og finn Betalingsbetingelser. Merk av for Tilgjengelig på Internett for den eller de betalingsbetingelsene du ønsker skal kunne benyttes i nettbutikken.
  7. Gå til slutt til fanekortet Designmal og bestem hvilken mal du ønsker å bruke for nettbutikken din.
  8. Velg Vis - Netthandel - Oppdater for å publisere innholdet til Internett.

Nettbutikken din er nå klar til bruk og det er mulig for besøkende å bestille produkter.

Se også:

Produktregister

Selskapsinformasjon

Vilkår

Kundeinfo

Leveringsform

Betalingsform

Designmal Nettbutikk

Oppdater nettsted