Skattetrekk

Under knappen Skattetrekk registrerer du den ansattes

Du kan også overstyre AGA-kommune (Arbeidsgiveravgift-kommune) dersom det skulle være aktuelt.

Skattekort - nytt forslag

I nedtrekkslisten for årstall kan du velge hvilket år du ønsker å se/redigere skatteinformasjon om. Det betyr at du kan se på tidligere års skattetabeller og satser.

Du kan registrere informasjon for neste år før du er ferdig med å føre lønn for inneværende år med årets satser.

Standard år som vises i vinduet blir styrt av systemdatoen i systemet.

Velg årstall og ta hensyn til følgende felt:

Etter at du har valgt årstall vil feltene i Skattkortmodulen fylles med informasjon fra nedlastingen fra Altinn.

Ansettelsestid

Her kan du legge inn informasjon om når den ansatte startet og eventuelt sluttet i feltene for dette.

Særskilt fradrag for sjøfolk

Merk av her dersom den ansatte oppfyller kravene til særskilt fradrag for sjøfolk.

Beregning av arbeidsgiveravgift

Dersom ditt foretak har registrerte underenheter som er lokalisert i ulike kommuner, må du overstyre AGA-kommunen for de ansatte som arbeider ved underenhetene.

Dette gjør du ved å merke av for å Overstyre AGA-kommune (Arbeidsgiveravgift-kommune) for aktuelle ansatte, og angi aktuell kommune. Du kan søke opp kommunen ved å klikke på søkeknappen til høyre for feltet.

Legg i tillegg inn organisasjonsnummeret til underenheten i feltet Org.nr., underkontor, slik at dette blir spesifisert på termin- og årsoppgaven for arbeidsgiveravgift. Velg organisasjonsnummeret i nedtrekkslisten, eller klikk på søkeknappen til høyre for feltet for å legge dette inn.

Utleggstrekk og eget trekk

Her kan du registrere og holde oversikten over eventuelle utleggstrekk og egne trekk for den ansatte.

Klikk Ny for å opprette et nytt trekk, eller merk et eksisterende trekk og klikk Rediger dersom du vil endre opplysninger på trekket. Det vil da åpnes et vindu hvor du registrerer trekktype, lønnsart, kommunenummer, trekkbeløp og dato fra og til.

Trekktypen Egne trekk brukes i tilfeller hvor den ansatte ønsker å bli trukket ekstra i skatt per måned i tillegg til det vanlige skattetrekket. Her legger du inn fast trekkbeløp per måned og dato for når trekket skal startes og avsluttes. Disse trekkene er som standard koblet til lønnsartene 650 og 660.

Trekktypen Utleggstrekk brukes hvis den ansatte har fått pålegg om trekk i lønn og bedriften er pliktig til å foreta trekket til det er fullt nedbetalt. For at utleggstrekket skal bli beregnet i lønnsmodulen må du legge inn:

Ved opprettelse av nytt utleggstrekk skal totalt trekkbeløp være lik gjenstående beløp. Bankkontonummeret som beløpet skal betales inn på, registrerer du ved å klikke søkeknappen til høyre for feltet.

Du kan velge om Trekket avsluttes på dato eller Trekket avsluttes når restbeløpet er null. Trekkene er som standard koblet til lønnsartene 920 og 921.

Se også:

Personalregister, fanekortet Lønn

Personalregisteret

Om elektronisk overføring av skattekort